Să fie vorba de o numire politică?

Carmen Cosman
 
Numirea lui Simion Molnar (foto) în funcţia de director adjunct al Colegiului Naţional „Cetate” Deva a readus în discuţie implicarea politicului în toate domeniile de activitate, inclusiv în învăţământ.
Renumit şi apreciat profesor de istorie, conservatorul Simion Molnar a ajuns director adjunct la un colegiu cu specific sportiv, respectiv Colegiul Naţional „Cetate” Deva, deşi în aparenţă, nu are nici o legătură cu acest domeniu de activitate. Din acest motiv, în mediile politice hunedorene, circulă informaţia conform căreia numirea s-a făcut pe criterii politice, Molnar fiind prim-vicepreşedinte al PC Hunedoara, judeţ unde USL are încă suficientă influenţă. Simion Molnar neagă aceste acuzaţii şi spune că la baza numirii sale a stat strict experienţa managerială. „Această chestiune a numirii pe criterii politice este o aiureală şi nu are nici o legătură cu realitatea. S-a ţinut cont de activitatea managerială. A contat faptul că, de-a lungul celor 20 de ani, am avut o activitate managerială încununată cu rezultate foarte bune. Peste tot pe unde am fost, am lăsat lucrurile foarte bine orânduite”, a precizat Molnar.
Şi inspectorul general şcolar Alexandru Lăutaru vorbeşte tot despre experienţa managerială, când vine vorba despre numirea lui Simion Molnar la Colegiul Naţional „Cetate” Deva. „A fost numit director adjunct cu delegaţie, datorită experienţei manageriale. Domnul Bădoi se va ocupa de secţia sportivă, iar domnul Molnar este la învăţământul de masă”, a declarat Lăutaru, care spune că Simion Molnar are şi o foarte bună colaborare cu Adrian Liga, directorul unităţii şcolare amintite.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.