La Hunedoara, s-au aprins luminile de sărbători

Cristina Ghenea

Zeci de hunedoreni s-au adunat aseară pe platoul din faţa Casei de Cultură din Hunedoara, pentru a asista la momentul aprinderii beculeţelor din Bradul de Crăciun al municipiului şi a ghirlandelor luminoase care împodobesc oraşul de Sărbători. Urmează ca mâine să fie deschise Orăşelul lui Moş Crăciun şi patinoarul.

S-a mers pe costuri minime

La fel ca în anii anteriori, mii de beculeţe colorate au împânzit municipiul de pe Cerna. Primăria a folosit vechile instalaţii şi decoraţiuni pentru a economisi banii din bugetul local, asta, după ce, anul trecut, împodobirea oraşului a costat nici mai mult, nici mai puţin de 78.554,37 lei. La vremea respectivă, în timp ce edilii declarau că investesc în decoraţiunile pentru sărbători doar sume modice, s-a plătit 13.500 lei, fără TVA, pentru achiziţionarea şi transportul bradului şi 13.474 lei, fără TVA, pentru montarea şi demontarea ornamentelor şi a instalaţiilor. Anul acesta, însă, nu doar că n-au mai fost făcute achiziţii noi, ci nici pe brad nu s-a cheltuit nimic, pentru că a fost adus de la fosta Unitate Militară. Cât despre montarea şi demontarea instalaţiilor şi a ornamentelor, acestea sunt asigurate de Luxten.

Patinoarul, inaugurat mâine seară

Mâine, cu ocazia Zilei Naţionale, manifestaţiile încep încă de dimineaţă, cu intonarea imnului naţional. Autorităţile locale vor fi prezente în parcul din Piaţa Libertăţii, situat în Centrul Vechi, unde va avea loc şi o depunere de coroane. Mai apoi, în jurul orei 16.30, din faţa Casei de Cultură, zeci de jandarmi, poliţişti locali şi membri ai diferitor asociaţii vor porni în pas de defilare către Complexul Sportiv „Michael Klein“. Aici va avea loc festivitatea de inaugurare a patinoarului şi un spectacol dedicat Zilei Naţionale a României.

2 comentarii la „La Hunedoara, s-au aprins luminile de sărbători

  • 2 decembrie 2012 la 21:21
    Permalink

    Bravo Hunedoara,inseamna ca locuitorii ei o duc f.bine,spre deosebire de multe alte orase din Eoropa care inca nu si-au putut ,,permite”sa aprinda luminile de sarbatori ,pt ca aici e criza ….altii au si alte griji ,prin Europa ,sa munceasca spre exemplu….

  • 2 decembrie 2012 la 21:26
    Permalink

    Hunedoara a avut un patinoar….normal era sa vedem cine e vinovat de nu mai e si apoi sa ne bucuram ca ne-a facut altul….Ce sa intimplat cu cel vechi la care mergeam??? de ce nu mai e???? ce s-a intimplat cu toata acea instalatie???

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare