Departamentele din Primăria Hunedoara au nevoie de şefi noi

Sorina Popa

Aleşii locali din Hunedoara nu s-au prea agitat, ieri, în şedinţa de consiliu. Au fost doar câteva proiecte de hotărâri care le-au pus probleme. Unul dintre acestea se referă la aprobarea organigramei şi a statului de funcţii pentru aparatul de specialitate al primarului.

Zeci de mii de documente înregistrate
Consilierul Constantin Rusu a declarat că „ne plângem că avem un buget mic la primărie, dar dacă facem angajări, cred că cheltuielile cresc. Aparatul primăriei este foarte stufos. Iar acum, mai trebuie înfiinţate vreo 25 de posturi. Dacă se înfiinţează posturi noi, vom avea cheltuieli mai mari cu salariile”. Primarul municipiului, Viorel Arion, i-a răspuns alesului local că este nevoie de înfiinţarea unor noi direcţii, cum este Cea de Venituri, sau a unui Centru de informare pentru cetăţeni, care să funcţioneze cu mai mulţi salariaţi pentru eficientizarea lui. „Avem înregistrate enorm de multe documente, peste 50.000. Sunt foarte multe acte, trebuie să eficientizăm birourile primăriei. Pentru asta, trebuie să aducem şi oameni din afara instituţiei. Apoi, vrem ca la fiecare departament să fie un jurist. În primărie sunt 17 posturi de conducere vacante, trebuie să se organizeze concursuri pentru ocuparea lor”, a declarat Viorel Arion, primarul municipiului Hunedoara.
Prefectura a comunicat Primăriei Hunedoara că numărul maxim de posturi de aici este de 568. În prezent, numărul de funcţii de la această instituţie este de 549, deci mai există posibilitatea de noi angajări. Un departament nou care va fi creat în primărie va fi Corpul de Control al primarului, care va fi format din trei structuri distincte, sector investiţional, de interes public şi respectarea legalităţii.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Deţinuţi vs. pensionari

Zece deţinuţi încarceraţi în Penitenciarul Bârcea Mare se vor întrece cu membrii Clubului Pensionarilor din municipiul Deva într-o competiţie de...

14 inculpaţi din dosarul “Operaţiunea ECO”, lăsaţi în libertate

O parte dintre inculpaţii condamnaţi în dosarul "Operaţiunea ECO" au fost puşi în libertate de către magistraţii Curţii de Apel...

Fotbal weekend

Liga a IV-a, etapa a  XVII-a (ultima a turului): sâmbătă, 1 decembrie, ora 11.30: CSO Retezatul Haţeg - CS Inter

Închide