La Costeşti, în căutarea istoriei, culturii şi a distracţiei

11 august 2019 | Adauga un comentariu | Publicat in: Politica si administratie

        Primăria şi Consiliul Local ale Comunei Orăştioara de Sus împreună cu Centrul de Cultură şi Artă al judeţului Hunedoara şi cu sprijinul Consiliului Judeţean Hunedoara organizeazăîn intervalul 17-18 august seria de manifestări reunite sub genericul „Istorie, natură, cultură – Costeşti” – 2019.
Sâmbătă de la ora 19, pe scenă vor urca Sylvia by DJ Rynno, Julia Jianu & Trupa Sexy, glumeţul Axinte (Vacanţa Mare) şi mult aşteptata formaţie Talisman. Seara va veni cu focuri de artificii urmate de o discotecă în aer liber, petrecerea continuând până târziu. Duminică, la ora 13 începe spectacolul folcloric, cântecul popular fiind adus în atenţia publicului de interpreţii Larisa Săndescu, Rareş Bîldea, Daniela Pantiloi, Adelina Gagea, Alexandra Toncea, Andreea Lazăr, Ovidiu Olari, Diana Selagea, Bogdan Toma, Cristian Fodor, Adina Hada, Bogdan Firu, Giulia Medrea, Roxana Reche, Eugen Pistol, Mihai Petreuş şi Gheorge Lăscoiu. Acompaniază formaţia condusă de profesorul Ionel Coza.
„Sper ca prin continuarea unor astfel de acţiuni, în timp, să atragem cât mai mulţi turişti. Am ajuns la ediţia cu numărul 52 şi ne dorim să mergem mai departe. Încercăm să păstrăm linia vechilor ediţii, mergând pe aceleaşi principii în ce priveşte alegerea componenţei artistice, sâmbăta dedicând-o tineretului, iar duminica va fi rezervată, cântecului popular. Vă aşteptăm să ne fiţi alături“, a fost invitaţia lansată de gazda din Orăştioara de Sus, primarul Vasile Marian Inăşescu (foto stânga).
Potrivit lui Ciprian Roman (foto dreapta), managerul Centrului de Cultură şi Artă al Judeţului Hunedoara, festivalul are rol de promovare a zonei, cu tot ceea ce semnifică ea din punct de vedere istoric şi turistic. „Adăugând frumuseţii naturii elementul istoric şi misterul fortificaţiilor dacice, consider că este un loc pe care orice român ar trebui să-l vadă măcar o dată. Nu doar din patriotism, ci datorită faptului că istoria porneşte din acest spaţiu binecuvântat de Dumnezeu. Iar cum istoria se intersectează în mod cert cu tradiţiile şi cultura, rămâne în sarcina noastră să le promovăm. Aşa cum am mai spus-o, ori de câte ori avem prilejul, în egală măsură cu includerea în programul artistic a unor nume consacrate, cuprindem şi tinere talente, tocmai în ideea de a ne asigura că patrimoniul muzical este transmis generaţiilor viitoare“, a apreciat acesta.
De amintit că serbările de la Costeşti au debutat în anul 1967, la iniţiativa arheologului Dr. Constantin Daicoviciu, care a condus o perioadă îndelungată cercetările siturilor arheologice din Munţii Orăştiei. Având ca obiectiv evaluarea rezultatelor cercetărilor arheologice şi ecoul lor în conştiinţa publică, în special a tineretului, ele au fost primite cu braţele deschise încă de la prima ediţie. După revoluţia din 1989 şi-au schimbat titulatura în „Istorie, natură şi cultură“, aşa cum le regăsim şi azi.(Magdalena Şerban)

Loading...

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
S-a stabilit componenţa seriilor din Liga a III-a de fotbal

Federaţia Română de Fotbal a anunţat componenţa seriilor din Liga a III-a. Este totuşi o decizie provizorie, deoarece, ca de...

Cupa europeană de Judo U 21

Sala Sporturilor „Horia Damian“ din Cluj Napoca a fost la finalul săptămânii trecute gazda unei puternice şi importante competiţii internationale...

Palmares pozitiv pentru canotorii deveni

Participanţi la întrecerile Campionatului naţional de kaiac-canoe pentru juniori şi cadeţi la Bascov - Piteşti, sportivii care au reprezentat LPS...

Închide