La Beriu s-au finalizat calculele bugetare pentru 2018

13 februarie 2018 | Adauga un comentariu | Publicat in: Comunitate

Magdalena Şerban

Asupra multor administraţii locale planează incertitudinea unei bune funcţionări în anul acesta. Alocările bugetare mici, la care se adaugă diminuarea impozitului pe venit cu şase procente, plus gradul scăzut de colectare a taxelor şi impozitelor împiedică bunul mers al lucrurilor. Cu toate acestea, Emil Bîc (foto), primarul comunei Beriu, are lucrurile sub control, declarându-se aproape mulţumit de fondurile primite.
“De la Finanţe am primit 1.480.000 de lei, iar de la Consiliul Judeţean Hunedoara ni s-au dat 75.000 de lei. Peste 1.000.000 de lei se adună din veniturile proprii. Cert este că întregul nostru buget pentru 2018 ajunge la 4.500.000 de lei, cu tot cu indemnizaţiile aferente persoanelor cu handicap, asistenţă socială, şcoli etc. Suntem la limită, dar ne vom descurca. Am redus cu 10 procente şi cheltuielile, aşa cum prevede Ordonanţa nr. 90, adoptată în decembrie anul trecut. Inclusiv plafonul de salarii ne este asigurat. Oricum, avem singura şcoală din mediul rural din judeţ care are acoperit bugetul pe elev în proporţie de sută la sută. Norocul nostru mai este că avem şi câteva firme mari pe raza comunei. Numai de la cei de la Vital Berry încasăm impozite de circa 50.000 de lei, anual. Nici din punct de vedere al organigramei nu stăm rău. Din 22 de angajaţi, cât prevede organigrama, avem 20. Om lipsă e la achiziţii, respectiv la starea civilă, dar am delegat sarcinile şi sunt acoperite şi aceste două compartimente. În concluzie, suntem liniştiţi cu ce şi cât avem, doar să nu ni se ia”, a afirmat primarul Emil Bîc.
Acesta a mai spus că programul ce prevede locuri de casă pentru tineri va suferi o evaluare în vară, toţi cei care au primit un astfel de sprijin din domeniul public şi nu şi-au respectat condiţiile asumate prin contract urmând să şi-l piardă. „Consiliul Local Beriu a decis să aloce cu titlu gratuit loturi de teren, tinerilor cu vârsta sub 35 de ani, care vor să-şi ridice o casă. Acum, suprafeţele disponibile s-au terminat, iar cei care nu au reuşit să-şi respecte cerinţa din contract, şi anume să-şi ridice construcţia pe perioada unui an de când li s-a încredinţat terenul, îl vor pierde. Ca să fie eligibili pentru a beneficia de astfel de terenuri, depun la primărie un dosar care conţine o cerere şi o declaraţie pe propria răspundere, făcută în faţa notarului, care să ateste faptul că nu deţin proprietăţi, plus actele de stare civilă. Încă mai avem dosare în aşteptare”, a mai spus primarul comunei Beriu.

Loading...

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Protected by Webpro.ro
Citește articolul precedent:
Aplicarea, începând cu data de 25 mai 2018, a prevederilor Regulamentului General privind protecţia Datelor

În data de 4 mai 2017 au fost publicate în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene cele două acte normative care...

West Deva a pierdut la Bukovina Vicov

Echipa de futsal West Deva a pierdut la scor jocul disputat în deplasare pe terenul celor de la Bukovina Vicov...

Popicarii din judeţ, protagonişti la Campionatele Naţionale U18

Arena de popice din Petrila a fost gazdă excelentă pentru o nouă ediţie a Campionatelor Naţionale de popice pentru juniori,...

Închide