Programul de cadastrare gratuită continuă la Baia de Criş

13 februarie 2018 | Adauga un comentariu | Publicat in: Comunitate

Magdalena Şerban

În momentul de faţă, lucrările de cadastrare gratuită din cadrul Programului Naţional de Cadastru şi Carte Funciară (PNCCF) se desfăşoară în sute de localităţi din ţară, după cum reiese din informaţiile date de autorităţi. În alte sute sunt pe cale să înceapă, dar există şi cazuri în care nu s-a găsit nici măcar o firmă interesată să le implementeze, tariful practicat constituind un mare impediment. La Baia de Criş, lucrurile au fost puse în mişcare în 2017 şi se continuă şi în acest an.
“Anul trecut am reuşit să semnăm contractul cu o societate de topografie, s-au făcut vizite în teren şi implicit măsurători. În total, s-au parcurs 1783 de parcele sectorizate. Suma alocată pentru 2017 a fost de 107.000 de lei, iar în anul acesta ne revine diferenţa până la 150.000 de lei. De asemenea, am organizat şi întâlniri de informare cu cetăţenii, în fiecare sat. În 2017 am cuprins în procesul de cadastrare gratuită satele Ţebea, Baia de Criş, Rişca şi Lunca. S-au identificat şi unele neconcordanţe între scriptic şi faptic, dar s-au rezolvat. Restul sectoarelor îl vom cuprinde în acest an. Avem date titluri de proprietate cetăţenilor, însă circa 10 au rămas neonorate, necesitând să fie modificate din cauză că nu corespunde numele ori prenumele cu cel real”, a spus Liviu Mihaiu Gorcea (foto), primarul comunei Baia de Criş.
De precizat că lucrările din cadrul PNCCF au fost demarate la sfârşitul anului 2015 şi sunt programate să se încheie în 2023. Până atunci, se intenţionează să se cadastreze gratuit toate imobilele care lipsesc actualmente din evidenţele oficiale. Programul este finanţat atât din venituri proprii ale Agenţiei Naţionale de Cadastru şi Publicitate Imobiliară (4 miliarde de lei), cât şi din fonduri externe, obţinute prin POR (312 milioane de euro).

Loading...

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Protected by Webpro.ro
Citește articolul precedent:
La Beriu s-au finalizat calculele bugetare pentru 2018

Asupra multor administraţii locale planează incertitudinea unei bune funcţionări în anul acesta. Alocările bugetare mici, la care se adaugă diminuarea...

Aplicarea, începând cu data de 25 mai 2018, a prevederilor Regulamentului General privind protecţia Datelor

În data de 4 mai 2017 au fost publicate în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene cele două acte normative care...

West Deva a pierdut la Bukovina Vicov

Echipa de futsal West Deva a pierdut la scor jocul disputat în deplasare pe terenul celor de la Bukovina Vicov...

Închide