Comunitate

La Băiţa, iarna poate să vină

Magdalena Şerban

Nu mai e mult până vine vremea socotelilor, adică finalul anului, când se face bilanţul a ceea ce s-a realizat din ianuarie până acum. Dar până atunci, lucrurile sunt încă în derulare pentru orice om gospodar. La fel se întâmplă şi în comună Băiţa, unde edilul ştie foarte bine ce semnifică lozinca „Iarna nu-i ca vara“.

Cămine în proces de modernizare

Din puţinul bugetului local, s-a demarat modernizarea Căminului Cultural din satul Hărţăgani, în momentul de faţă, lucrându-se la scenă. „Ne ocupăm de partea de interior, pentru a arăta cât mai bine şi a fi cât mai util pentru comunitate. Banii sunt cu porţia, dar facem ce putem. Din păcate, timpul nu iartă nici frumuseţea acestor case de voie-bună, iar din timp în timp, trebuie să avem grijă să nu se deterioreze. În continuare, se va lucra şi la Căminul din satul Băiţa“, ne spune Damian Diniş (foto), primarul comunei Băiţa.

Şcoli pregătite pentru sezonul rece

În cinci şcoli din satele aparţinătoare, există încălzire centrală, iar frigul ce va urma nu va afecta programul educaţional, toate unităţile având necesarul de lemne asigurat din timp. „Copiilor nu le rămâne decât grija învăţatului şi a bunei purtări. Primăria a făcut tot ce s-a putut, pentru ca anul şcolar să înceapă aşa cum se cuvine. În ceea ce priveşte procesul de igienizare a şcolilor, l-am asigurat acolo unde a fost nevoie”, completează primarul.

Start pentru proiecte europene

Şi cum îi stă bine unei administraţii, edilii locali s-au preocupat de modernizarea comunei. Dar pentru că banii, mai ales în aceste vremuri de criză, sunt foarte puţini în visteria primăriei, fondurile europene ar fi o soluţie salvatoare pentru planurile de viitor. „Suntem în faza de pregătire a unui proiect pe Măsura 322, susţinut cu fonduri europene, care vizează reţelele de apă şi canalizare din Băiţa, modernizarea drumurilor din satul Ormindea, înfiinţarea unui Centru After-School în comună şi susţinerea continuării tradiţiilor. Valoarea lui este de 2,5 milioane de euro, bani care ar însemna foarte mult pentru comună“, declară edilul-şef, Damian Diniş.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura