L-au depistat din elicopter că a furat lemnele

Un caz de tăiere ilegală a pădurii a fost descoperit ieri de jandarmii din judeţul Hunedoara cu prilejul unei misiuni de patrulare aeriană executată cu un elicopter împreună cu specialiştii Inspectoratului General de Aviaţie – Unitatea Specială de Aviaţie Caransebeş, pe raza unui ocol silvic din comuna Dobra.

Suprafaţa mare cu păduri
Potrivit Inspectoratului de Jandarmi Ju­de­ţean (IJJ) Hunedoara, acţiunile de patrulare ae­riană se desfăşoară începând cu luna apri­lie şi au fost planificate de cele două instituţii având în vedere suprafaţa împădurită foarte mare, de peste 300.000 de hectare, de pe raza judeţului.
Astfel, pe timpul misiunii de zbor ce avut loc ieri pe raza comunei Dobra a fost observat un ansamblu de vehicule pe care era încărcat ma­terial lemnos, în interiorul fondului fo­restier.
„După ce aparatul de zbor a aterizat pe sol, efectivele de jandarmi au procedat la ve­ri­fica­rea documentelor cu privire la mate­rialul lem­nos transportat. Conducătorul an­sam­blului de vehicule nu a putut prezenta documente cu privire la tăierea sau trans­portul ma­te­ria­lului lemnos, la faţa locului solicitându-se spri­jinul personalului de spe­cialitate din ca­drul Gărzii Forestiere Timi­şoa­ra. În cauză au fost întocmite acte de sesi­zare cu privire la co­miterea infracţiunii de tăiere fără drept de arbori din fondul fores­tier”, a precizat IJJ Hu­nedoara.
Acţiunile de patrulare aeriană deasupra zo­nelor împădurite vor continua şi în perioada următoare, având drept scop atât prevenirea şi combaterea tăierilor nelegale de material lemnos, cât şi recunoaşteri specifice ale relie­fului caracteristic judeţului Hunedoara, pre­cizează sursa citată. (A. Năstase)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
A luat-o la pumni din cauza câinilor

Totul a pornit de la o discuţie aprinsă între victimă şi agresor legată de câinii femeii. Bărbatul, care şi-a impus

Vaccinul anti COVID-19, interesant şi nu prea pentru comunitatea din Lelese

Magdalena Şerban Nu toată lumea este pro imunizare prin vaccinare împotriva SARS-COV2, deşi rata de infectare şi chiar de decese

Municipalitatea Petroşani se împrumută cu 20 de milioane de lei

Împrumutul va fi direcţionat către proi­ecte de investiţii, dar şi pentru cofinanţarea necesară proiectelor europene. Astfel, Pr­i­mă­ria Petroşani vrea să

Închide