La un pas să comită o crimă

Maximilian Gânju

La 71 de ani, un pensionar din Nucşoara a fost la un pas să comită o crimă. Şi-a atacat un consătean cu toporul şi l-a băgat în spital. Conflictul dintre cei doi era pricinuit de o bucată de pământ.

Tensiuni de mai mult timp
Întâmplarea s-a petrecut în urmă cu aproape un an, la poalele Retezatului, în satul Nuc­şoara. Roman Gavrilă de 71 de ani a fost acu­zat de loviri şi alte violenţe, după ce medicii le­gişti au stabilit că victima nu a fost în pericol
să-şi piardă viaţa, dar a avut nevoie însă de o lun­gă spitalizare pentru a-şi reveni. Bărbatul tăiat se afla împreună cu soţia sa în dreptul casei agresorului, urmând să ajungă pe un teren pentru a efectua lucrări agricole, dar ar fi tre­buit să treacă pe o proprietate a in­cul­patului, iar acest lucru a făcut să existe un conflict între ei de mai multă vreme. Din curtea casei a ieşit Roman Gavrilă care, înarmat cu un topor, a început să-i înjure. A aruncat cu o pia­tră spre capul soţiei victimei şi apropiindu-se, flutura ameninţător toporul. Femeia a încercat să se apere de topor cu coada unei sape. Pen­tru că pensionarul a ridicat arma, încercând să o lovească în cap, soţul ei a intervenit să prindă toporul, iar în încleştare a fost lovit şi tăiat în spate.

Nu şi-a recunoscut vina
Trimis în judecată, pensionarul n-a recu­nos­cut săvârşirea faptei şi a dat o serie de decla­raţii contradictorii. ”Inculpatul fiind audiat în calitate de suspect a relatat faptul că partea civilă era cu soţia acestuia la o grădină ce se învecina cu grădina locuinţei sale, motiv pentru care s-a dus la cei doi pentru a le solicita să nu mai treacă prin locul respectiv pentru a nu-i mai rupe gardul de la grădină. În acest context partea civilă i-a adresat injurii şi i-a comunicat că ea face legea. De asemenea, inculpatul a arătat că nu avea nimic în mână şi nu a lovit pe nimeni”, se arată în dosarul de jude­cată.
Potrivit sentinţei publicate de www.rolii.ro, instanţa de judecată a apreciat că perioada petrecută în arest preventiv şi vârsta înaintată îl vor face să înţeleagă gravitatea faptei, astfel că este suficientă o amendă penală.Astfel, Ju­decătoria Haţeg l-a condamnat pe bătrân la plata a 7.500 lei amendă penală, adică 250 zile-amendăx30 lei, pentru săvârşirea infrac­ţi­unii de lovire sau alte violenţe.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare