Kimi Raikkonen se retrage la final de sezon

Campionul mondial finlandezul Kimi Raikkonen (41 de ani) și-a anunțat re­tra­gerea din Formula 1 la finalul sezonului în curs.
„Asta a fost. Sezonul în curs va fi ultimul pentru mine în Formula 1. Este o decizie pe care am luat-o încă din iarna trecută. Nu a fost deloc una ușoară, dar după sta­giunea această este timpul pentru alte lu­cruri. Chiar dacă mai sunt curse de des­fășurat, vreau să mulțumesc familiei, tuturor echipelor din cariera mea, tuturor celor implicați în cariera mea de pilot, dar în mod special vouă, fanilor minunați care m-ați încurajat în tot acest timp. Aventura în Formula 1 este la final pentru mine, dar sunt multe alte lucruri pe care vreau să le ex­pe­rimentez în viață. Vreau să mă bucur de ele”, a transmis Kimi Raikkonen, printr-un mesaj postat pe rețelele de socializare.
Singurul titlu mondial cucerit de Kimi Raikkonen în „Marele Circ” a fost în anul 2007 după care el a renunțat la Formula 1 pentru a concura în Campionatul Mondial de raliuri. A urmat și o tentativă în NASCAR, dar a revenit în Formula 1 în 2012.
A prins alte două clasări pe podium la final de sezon, în 2012 cu Lotus și 2018 cu Ferrari. În ultimele 3 sezoane a concurat, fără reușite importante, pentru Alfa Romeo.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.