Kenya vrea să organizeze Campionatul Mondial de atletism

Kenya a confirmat candidatura sa pen­tru organizarea Campionatelor Mondiale de atletism din anul 2025, competiţie care va avea loc pentru prima oară în Africa.

A trimis documentele
Întrecerile ar urma să se desfăşoare pe sta­dionul Kasarani din Nairobi, a anunţat pre­şe­dintele Federaţiei kenyene de atle­tism, Jackson Tuwei, care a precizat că a îna­intat toate documentele necesare până la termenul limită de 1 octombrie, stabilit de Federaţia internaţională (World Athletics).
Kenya are o istorie bogată în cursele de atletism pe distanţe medii şi lungi, având 60 de campioni mondiali şi 34 de campioni olimpici, deţinând în prezent opt recorduri mondiale feminine şi nouă masculine.
„Campionatele Mondiale nu au avut loc niciodată în Africa şi niciodată nu s-au de­rulat în Kenya, prin urmare credem că este timpul nostru”, a adăugat Tuwei.
Kenya va avea însă o concurenţă pu­ter­nică, în special din partea Japoniei, care a înaintat la rândul ei o ofertă de organizare a Mondialelor de atletism din 2025, la Tokyo, gazda ultimelor Jocuri Olimpice. World Athletics urmează să viziteze oraşele can­di­date la începutul anului 2022 şi ar putea anunţa oraşul gazdă în luna martie.
Campionatele Mondiale din 2022 vor avea loc în oraşul american Eugene, în timp ce ediţia din 2023 va fi găzduită de capitala Ungariei, Budapesta.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.