David Popovici vrea mai mult la Mondialele din 2022

Înotătorul David Popovici (foto) a de­cla­rat într-o conferinţă de presă, în care a fost pre­zentat oficial ca sportiv al CS Dinamo, că la Campionatele mondiale de seniori de anul viitor se va bate cu adversarii săi de la Jo­cu­rile Olimpice „ca de la rechin la rechin”.
„Primul obiectiv cu adevărat important cred că va fi Mondialele de seniori din mai anul viitor, din Japonia. Vor fi multe com­petiţii anul viitor. Cred că pe măsură ce o să cresc, şi este valabil şi pentru campionatele mondiale, mă voi bate ca de la rechin la re­chin cu advresarii mei”, a declarat Popovici.
Sportivul s-a declarat încântat de trans­ferul său la CS Dinamo de la Steaua: „Am decis împreună cu părinţii mei că este cea mai bună soluţie pentru mine în acest mo­ment. Am venit aici pentru că vreau să evo­luez ca sportiv. Mă bucur că sunt coleg cu Robert Glinţă, poate că în viitor vom putea face şi o ştafetă dacă vor mai apărea şi alţii înotători”.
În ceea ce priveşte ofertele primite de la universităţile americane după parcursul său la Jocurile Olimpice, sportivul în vârstă de 17 ani a afirmat că uşile acestora rămân des­chise până în momentul în care va alege o facultate la care să-şi continue studiile.
„Din punctul de vedere al universităţilor americane, momentan m-am făcut destul de clar, prefer să rămân aici alături de echipa mea, pentru că am foarte mare încredere că pot creşte ca sportiv. Împreună cu antrenorii mei vrem să excelăm cât de mult se poate”, a mai spus David Popovici.
Înotătorul David Popovici (17 ani) este deţinător al recordurilor mondiale în probele de 100 de m şi 200 de m liber la juniori şi a fost cel mai tânăr sportiv român care a participat la Jocurile Olimpice de la Tokyo. La competiţia supremă, Popovici a reuşit să obţină, surprinzător, locul 4, la proba de 200 m liber.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.