COMUNICAT DE PRESĂ

Constatăm cu stupoare că aceiași oa­meni care au închis școlile vor să închidă acum spitalele. Aceasta este singura lor soluție pentru orice.
Înainte, îl respectam ca profesionist și manager. Acum, suntem dezamăgiți. Domnul Dr. Raed Arafat, pe care îl cunoaștem cu toții, a anunțat la începutul acestei săptămâni o măsură aberantă: instituțiile sanitare de stat nu mai au voie să interneze sau să susțină intervenții chirurgicale pentru 30 de zile, ex­epție fiind în cazul urgențelor sau al naș­te­rilor. Aceasta este ultima decizie criminală a Guvernului eșuat condus de Florin Cîțu.
A urmat haosul. Românii care aveau nevoie de tratament medical intensiv sau de in­ves­tigații medicale aprofundate nu au mai fost primiți în spitale. Oamenii s-au speriat pe bună dreptate. S-au format cozi la Unitățile de Primiri Urgențe din toată țara, adevărate aglomerări de oameni cu probleme medicale – exact acei oameni care pot avea cel mai mult de suferit în lupta cu virusul COVID-19. Această decizie aberantă a pus mii de români în pericol, creând cadrul perfect pentru sute de potențiale focare de infecție în rândul celor mai vulnerabili dintre noi.
Ne luptăm cu virusul, oameni buni, dar există și alte afecțiuni medicale în țara asta. Românii mor pentru că au probleme cu ini­ma, afecțiunile aparatului circulator fiind principala cauză de deces în România. Nu
l-am văzut pe Cîțu sau pe colegii săi demiși să facă o campanie de conștientizare sau de prevenție pentru bolanvii de inimă. Totodată, să vă reamintesc că 88% dintre bolnavii de cancer care erau trataţi în sistemul public din România în 2019 au murit între timp? Aproximativ 45 mii de români pierd anual lupta cu tumorile. Acestea sunt statisticile care ar trebui să ne intereseze, dincolo de pandemie.
Încă nu e prea târziu. Parlamentul Ro­mâ­niei trebuie convocat de urgență de Ludovic Orban și Anca Dragu, iar măsura de închidere a spitalelor trebuie anulată și trimisă acolo unde îi este locul, alături de Guvernul picat. Privind la realizările sale din trecut, nu pot să nu întreb: Ce s-a întâmplat?Domnule Raed Arafat, de ce v-ați schimbat?

Natalia-Elena INTOTERO
Deputat PSD Hunedoara
Președintele Comisiei pentru învățământ

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.