Karatişti de… 14 carate

24 noiembrie 2010 | Adauga un comentariu | Publicat in: Sport

Ciprian Marinuţ

Sportivii de la Clubul Heian Deva au convins şi la Campionatul Naţional Şcolar, de la Reşiţa, că medaliile cucerite la competiţiile europene şi naţionale sunt pe deplin meritate. Jumătate dintre cei 10 karatişti antrenaţi de Marius Biji prezenţi la competiţie au făcut adevărate demonstraţii de virtuozitate şi au obţinut trei medalii de aur şi două de bronz.

De la sport, la artă

Toate medaliile au fost obţinute în proba de kata (lupta imaginară cu un adversar), în care competiţiile de karate sunt cel mai aproape de spiritul adevărat al artelor marţiale. Campioane europene şi naţionale la kata, Andra Daniliuc (categoria 14-15 ani) şi Sabrina Groza (categoria 16-18 ani) au dus sportul aproape de artă şi au cucerit medaliile de aur. Un concurs perfect, în urma căruia s-a clasat pe treapta întâi a podiumului, a reuşit şi Mihai Dobrei (categoria 10-12 ani), unul dintre sportivii de viitor ai clubului devean. Palmaresul, clubului Heian Deva la competiţia de la Reşiţa a fost completat de medaliile de bronz obţinute de Maria Nedelcu (categoria 7-9 ani) şi Antoniu Voinica (categoria 10-12 ani).

Confirmări şi speranţe

Marius Biji, antrenorul celor de la Heian Deva, spune că rezultatele sportivelor de top ale clubului erau previzibile şi că e mulţumit de modul în care s-au prezentat karatiştii de perspectivă. „Era normal ca Andra Daniliuc şi Sabrina Groza să câştige medaliile de aur, pentru că ele sunt medaliate la europene şi naţionale. Pe mine m-a interesat în special prestaţia sportivilor începători, iar mulţi dintre ei au demonstrat că sunt pe drumul bun. Nici cele două campioane, nici alţi sportivi nu au participat în proba de kumite (luptă cu un adversar real n.r.), pentru a evita accidentările”, a spus sensei Marius Biji.

Campionatul Naţional Şcolar, de la Reşiţa, a fost organizat de Comisia Naţională de Karate şi Discipline asociate din cadrul M.E.C. şi a aliniat la start peste 300 de sportivi de vârstă şcolară de la toate stilurile şi federaţiile din România.

Loading...

Scrie un comentariu

Protected by Webpro.ro
Citește articolul precedent:
A căzut de la etaj, dar s-a ales doar cu un cucui

Există un Dumnezeu care îi păzeşte pe micuţi! Dovada vie este o fetiţă de un an şi şapte luni, care,...

Gura lumii

Se aude prin zona de sud a judeţului, că zilele unui directoraş, ce părea înfipt bine într-o funcţie cheie dintr-o...

Nu suntem stăpâni pe soarta noastră…!? (VI)

De ce nu funcţionează economia românească? Ce greşeli facem? La ce ne putem aştepta din partea Rusiei? Iată prezentarea unei...

Închide