Sport

Raluca Ciufrilă, o campioană adevărată

Ciprian Marinuţ

Tenismena Raluca Ciufrilă (foto) de la SCM Deva a câştigat turneul celor mai bune jucătoare de 13 ani din ţară, competiţie care a avut rol de selecţie pentru lotul naţional, şi va reprezenta România la concursurile internaţionale de anul viitor la categoria 14 ani.

Victorii pe linie

Cu „explozii” controlate şi precise la braţul drept şi un psihic de fier, Raluca Ciufrilă (13 ani) şi-a apărat cu succes titlul de cea mai bună jucătoare a României la categoria 14 ani.

Lidera echipei SCM Deva şi a clasamentului naţional sub 14 ani a câştigat toate cele şapte partide disputate la turneul de selecţie pentru lotul naţional. Tenismena născută la Tg. Jiu a dispus cu 6-0, 6-2 de Raluca Gioşeanu de la Coreco Iaşi în turul preliminar, după care şi-a învins toate adversarele în turneul celor mai bune opt jucătoare. În meciurile disputate în sistem şah, Ciufrilă a dispus de Maria Orban (SCM Deva, 6-4, 6-0), Jaqueline Cristian (TC Enache Bucureşti, 6-0, 7-5), Andreea Ghiţescu (Dinamo Bucureşti, 3-6, 6-3, 7-6), Alexandra Turcu (Steaua Bucureşti, 6-1, 6-4), Raluca Şerban (LPS Constanţa, 6-4, 4-6, 6-1), Mădălina Grigoriu (Amicii Tg. Jiu (5-7, 6-1, 6-2) şi Andreea Roşca (Poli Bucureşti 6-0, 6-1). Cu victorii pe linie, Ciufrilă a ocupat locul I, fiind urmată în clasament de Andreea Ghiţescu (Dinamo Bucureşti) şi Alexandra Turcu (Steaua Bucureşti). Maria Orban, cealaltă sportivă de la SCM Deva prezentă la competiţie, s-a clasat abia pe locul şapte, cu o singură victorie, întrucât a acuzat unele probleme medicale. Amanda Sapta, o altă sportivă de la SCM Deva, cu drept de participare la acest turneu al campioanelor, a lipsit de la competiţie din motive de sănătate.

Demonstraţie de forţă

Lunella Maier, antrenoare la SCM Deva, consideră că performanţa Ralucăi este una excelentă, mai ales că toate jucătoarele îi puseseră gând rău. „Raluca a făcut din nou dovada că e cea mai bună jucătoare de 13 ani din ţară. A fost foarte greu, pentru că a disputat câte două meciuri pe zi în faţa unor adversare valoroase şi extrem de motivate să o detroneze din fotoliul de lideră, dar a reuşit să câştige toate partidele. Maria Orban s-ar fi putut clasa pe locul patru, dacă nu acuza o indigestie în două dintre zilele de concurs, iar Amanda Sapta putea face o figură frumoasă, însă a fost bolnavă şi nu s-a prezentat. Toate cele trei tenismene de la SCM Deva au fost invitate să participe la un stagiu de pregătire cu lotul naţional în perioada 12-22 decembrie la Poiana Braşov”, a spus Lunella Maier.

Câştigarea turneului de selecţie pentru lotul naţional îi conferă Ralucăi Ciufrilă dreptul de a reprezenta România la competiţia „Les petit AS”, care va avea loc în Franţa în ianuarie 2011. Apoi, dacă va juca bine şi la Campionatele Naţionale în Sală din luna februarie şi va avea o poziţie bună în clasamentul internaţional ETA, Raluca ar putea reprezenta România la Winter Cup din Austria şi la Campionatul European individual din 2011.

One thought on “Raluca Ciufrilă, o campioană adevărată

  • Salut,Raluca,ce mai faci?Ai castigat concursul?

    Cu drag, Georgiana

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura