Karateka de la Pantera Neagră au performat la Naţionale

20 mai 2021 | Adauga un comentariu | Publicat in: Sport

Campionatul National de Taekwon-do itf pentru categoriile de juniori şi seniori s-a des­fă­şurat în municipiul Timişoara şi a reunit circa 150 de sportivi reprezentând 21 de clu­buri din ţară. Printre cei prezenţi au fost şi sportivii de la Panterna Neagră Petroşani.

Pentru prima dată la juniori
Tinerii luptători pregătiţi la clubul din Valea Jiului de către Ionuţ Lascău (antrenorul coor­donator al secţie) şi de Maria Iovan (antrenor secund) au obţinut la competiţia de la Timi­şoara opt medalii. Cea de aur a fost câştigată de Anemona Nagy la spargeri forţă. Sportiva Crina Buburuz a cucerit o medalie de argint situându-se pe locul II în proba de luptă. Cele şase medalii de bronz au fost câştigate de Alexandru Molnar (16 ani, component al lo­tu­lui naţional) în probele de spargere forţă şi­ la tehnici speciale, Andreea Tălpălaru la luptă şi tull, Elena Şamota tull şi Biro Eszter luptă.
„Dacă ţinem cont că această echipă a par­ti­cipat pentru prima dată la juniori, atunci sunt mulţumit de rezultatele obţinute de către echipa mea, o parte dintre ei chiar au fost la primele lor meciuri din carieră. Spor­tivii noştri care au trecut în acest an de la copii la juniori au reuşit să urce pe podium datorită experienţei acumulate în ani de con­cursuri la competiţiile de copii.Cinci dintre sportivii de la clubul nostru au avut o evoluţia foarte bună la acest concurs, drept urmare sunt în vizorul antrenorilor de lot şi este po­sibil să fie convocaţi pentru a reprezenta Ro­mânia la Campionatul European din toamna acestui an ce se va desfăşura în Polonia”, a declarat antrenorul Ionuţ Lascău.
Următoarea competiţie la care vor par­ti­ci­pa karateka de la Pantera Neagră Petroşani este Campionatul Naţional ce se va des­fă­şura la Târgu Mureş în luna iulie, dar până atunci la sfârşitul lunii mai este programat examenul de promovare.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Noua şefă de la Atletism

Federaţia Română de Atletism are, în­cepând de ieri, un nou preşedinte în per­soana fostei campioane olimpice la săritura în lungime,...

Aurul Brad la… 90 de minute de promovare în Liga a III-a

Campioana judeţului Hunedoara la fotbal, echipa a CSA Aurul Brad, se află un singur pas de promovare în liga a...

Gimnastele junioare şi-au dat întâlnire la Ploieşti

Începând de astăzi, timp de două zile, Sala Sporturilor Olimpia din Ploieşti va găz­dui întrecerile Campionatelor Naţionale de gimnastică artistică...

Închide