Noua şefă de la Atletism

Federaţia Română de Atletism are, în­cepând de ieri, un nou preşedinte în per­soana fostei campioane olimpice la săritura în lungime, Anişoara Cuşmir-Stanciu (foto). Ea a fost aleasă în funcţia de preşedinte al Federaţiei Române de Atletism, învingându-l pe preşedintele în exerciţiu, Florin Florea în al doilea tur de scrutin, cu 131 voturi la 85.
La Adunarea Generală a Federaţiei Ro­mâne de Atletism au participat 234 de mem­bri, din 249 cu drept de vot şi a durat peste 8 ore şi jumătate iar pentru funcţia de preşedinte al FRA au candidat fosta cam­pioana olimpică la maraton Constantina Diţă, campioana olimpică la săritura în lun­gime Anişoara Cuşmir-Stanciu, preşedintele în exerciţiu Florin Florea şi fostul preşedinte al federaţiei, Sorin Matei.
În vârstă de 58 de ani, Anişoara Cuşmir-Stanciu este campioană olimpică la săritura în lungime, la Los Angeles, în 1984 şi mai deţine în palmares titlurile de vicecam­pi­oană mondială şi europeană. Este Maestru emerit al sportului, a primit Ordinul Naţional pentru Merit, în grad de ofiţer, în anul 2000, a activat ca antrenor în cadrul secţiei de atletism a CSA Steaua şi a coordonat lotul olimpic de atletism la JO din 2016 de la Rio de Janeiro.
Pentru cele 4 funcţii de vicepreşedinte au fost aleşi Nicoleta Grasu, Virgil Preda, Cristina Man şi Cristian Dragomir. Prima mare competiţie pe care România o va organiza sub coordonarea noii conduceri a federaţiei este Campionatul European de Atletism pe echipe Liga I.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.