Noua şefă de la Atletism

20 mai 2021 | Adauga un comentariu | Publicat in: Sport

Federaţia Română de Atletism are, în­cepând de ieri, un nou preşedinte în per­soana fostei campioane olimpice la săritura în lungime, Anişoara Cuşmir-Stanciu (foto). Ea a fost aleasă în funcţia de preşedinte al Federaţiei Române de Atletism, învingându-l pe preşedintele în exerciţiu, Florin Florea în al doilea tur de scrutin, cu 131 voturi la 85.
La Adunarea Generală a Federaţiei Ro­mâne de Atletism au participat 234 de mem­bri, din 249 cu drept de vot şi a durat peste 8 ore şi jumătate iar pentru funcţia de preşedinte al FRA au candidat fosta cam­pioana olimpică la maraton Constantina Diţă, campioana olimpică la săritura în lun­gime Anişoara Cuşmir-Stanciu, preşedintele în exerciţiu Florin Florea şi fostul preşedinte al federaţiei, Sorin Matei.
În vârstă de 58 de ani, Anişoara Cuşmir-Stanciu este campioană olimpică la săritura în lungime, la Los Angeles, în 1984 şi mai deţine în palmares titlurile de vicecam­pi­oană mondială şi europeană. Este Maestru emerit al sportului, a primit Ordinul Naţional pentru Merit, în grad de ofiţer, în anul 2000, a activat ca antrenor în cadrul secţiei de atletism a CSA Steaua şi a coordonat lotul olimpic de atletism la JO din 2016 de la Rio de Janeiro.
Pentru cele 4 funcţii de vicepreşedinte au fost aleşi Nicoleta Grasu, Virgil Preda, Cristina Man şi Cristian Dragomir. Prima mare competiţie pe care România o va organiza sub coordonarea noii conduceri a federaţiei este Campionatul European de Atletism pe echipe Liga I.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Aurul Brad la… 90 de minute de promovare în Liga a III-a

Campioana judeţului Hunedoara la fotbal, echipa a CSA Aurul Brad, se află un singur pas de promovare în liga a...

Gimnastele junioare şi-au dat întâlnire la Ploieşti

Începând de astăzi, timp de două zile, Sala Sporturilor Olimpia din Ploieşti va găz­dui întrecerile Campionatelor Naţionale de gimnastică artistică...

Turneul de la Wimbledon va fi cu spectatori în tribune

Cel de al treilea turneul de Grand Slam din actualul sezon, cel de la Wimbledon, este aşteptat cu mult interes...

Închide