Sport

KARATE. Stagiu internaţional de pregătire

Peste 150 de sportivi și antrenori din toată țara au luat parte, săp­tă­mâna trecută, la stagiul de pregătire fizică și tehnică condus de maestrul Vladimir Jorga (10 dan), din Serbia, unul dintre cei mai valoroși maeștri de karate din Europa.

Exerciții de kata și kumite
Stagiul, destinat practicanților de ka­rate tradițional, a avut loc în stațiunea Olimp. Karateul tradițional hunedorean a fost reprezentat la sesiunea de trai­ning de către sportivul emerit sensei Mircea Popa (centura neagră, 6 dan), fondatorul Clubului Sportiv ACS Ronin Deva, care a participat în dublă calitate: antrenor de club și arbitru național și internațional. „Activitățile de pregătire au consolidat învățarea unor tehnici noi și au creat conexiuni între mem­brii marii familii a sportivilor prac­ti­canți de karate. În cele 7 zile de antre­na­mente intense, sportivii au urmărit per­fecționarea tehnicilor și armo­ni­za­rea cu regulamentele internaționale din această disciplină sportivă. Antre­na­mentele au inclus exerciții de kata și kumite în aer liber, pe diferite supra­fețe, inclusiv pe nisip și în apă”, a de­clarat sensei Mircea Popa.
Următorul eveniment de anvergură inclus în calendarul Federației Române de Karate Tradițional va fi Finala Cam­pio­natului Național de Karate Tradi­țional, (ediția a XXXI) pentru cadeți, ju­niori, tineret și seniori și Cupa României și va avea loc la Brăila, în perioada 9-11 septembrie 2022.