Sport

Gică Hagi, Miodrag Belodedici, Lucian Sânmărtan, Eric de Oliveira și mulți alții revin pe teren: Meciul legendelor are loc pe 7 septembrie

Gică Hagi (foto) va juca în meciul caritabil organizat de Asociația Liga Legendelor pe Stadionul „1 Mai” din Slobozia în data de 7 septembrie. Scopul acțiunii este strângerea de fon­duri pentru dotarea Secției de Oncohe­ma­tologie Pediatrică a Institutului Clinic Fundeni cu aparatură care per­mite va permite servicii la cele mai înal­te standarde internaționale în tratarea copiilor.

Irene, simbolul campaniei
Inițial, Liga Legendelor a propus o strân­gere de fonduri în beneficiul ex­clusiv al fetiței, dar părinții au sugerat să se facă mai bine în beneficiul clinicii, pentru a ajuta cât mai mulți copii, mai ales că tratamentul Irenei Ecaterina merge bine și deocamdată medicii cred că nu va fi nevoie de transplant de măduvă, scrie basilica.ro.
În 7 septembrie, nume mari ale fot­ba­lului românesc vor juca un meci pe Sta­dionul „1 Mai” din Slobozia. Miodrag Belodedici, Lucian Sânmărtean, Florin Gardoș, Adrian Neaga, Dani Coman, Eric de Oliveira și alții și-au anunțat deja participarea.
„Prin această campanie, al cărei sim­bol este Irene, fetița Părintelui Mihail Bucă, nădăjduim să venim în sprijinul pa­cienților pediatrici cu afecțiuni grave care necesită terapii medicale speciale pe care, de cele mai multe ori, în pofida dotărilor insuficiente, medicii de la Fundeni (EROII copiilor) reușesc să le im­plementeze cu succes, oferind micuților pacienți o nouă șansă la viață”, transmit organizatorii.
„Trebuie să reacționăm, trebuie să aju­tăm și o să mă implic să îi chemăm pe cei mai buni, nume mari, care pot să aducă cât mai multă lume pe stadion, ca să pu­tem să realizăm ceea ce ne dorim”, a spus Miodrag Belodedici la conferința de presă.
Secția de Oncohematologie Pedia­trică a Institutului Clinic Fundeni este cea mai importantă clinică de hema­tologie cu specific pediatric și transplant de celule hematopoietice din România.
„Rezultatele noastre sunt comparabile cu cele ale altor clinici, motiv pentru care permanent avem nevoie să investim, să ne adaptăm condițiilor europene, ceea ce facem zilnic, doar că ritmul nostru este lent fără un ajutor financiar im­por­tant”, a declarat dr. Andreea Șerbănică, reprezentanta clinicii.
Un bilet la meci reprezintă o donație pentru campania caritabilă, de aceea, numărul de bilete care se pot achiziționa este nelimitat. Biletele au fost puse în vân­zare pe platforma online Bilete.ro.
Președintele Asociației Liga Legen­delor, Iulian Mihai, l-a vizitat sâmbătă, 20 august 2022, pe Gică Hagi și a obținut ca Regele Fotbalului să joace în meciul caritabil din 7 septembrie.
Irene Ecaterina, cea mai mică din cei cinci copii ai Arhidiaconului Mihail Bucă, se află în prezent la a patra cură de cito­statice, care va începe luni la secția men­ționată a Spitalului Fundeni din Capitală.
Între timp, Arhid. Mihail Bucă face per­manent apel la rugăciune pentru toți copiii români care suferă de leucemie și sunt internați la spitalele Fundeni și Bambino Gesù din Roma, Italia.
Cei care sunt interesaţi să sprijine efor­turile familiei de restabilire a să­nătăţii fetiţei lor au posibilitatea de a dona în următoarele conturi:
Banca: Banca Comercială Română (BCR)
Beneficiar: Constantin Irene Ecaterina
Cont RON: RO09RNCB0087171024460002
Cont EURO: RO79RNCB0087171024460003
Cont USD: RO52RNCB0087171024460004