Karate modern. Medalii pentru sportivii din Valea Jiului

17 septembrie 2019 | Adauga un comentariu | Publicat in: Sport

Nicolae Gavrea

O nouă generaţie de tineri practicanţi ai artelor marţiale de la secţia de karate WKF a CSM Jiul Petroşani s-a lansat în competiţiile internaţionale.

Tinerii sportivi pregătiţi de Alina şi Radu Polifronie au participat în premieră la Open Karate Budapest, o competiţie la care au fost prezenţi circa 1.800 de sportivi din 30 de ţări!
O medalie importantă, una de bronz, a fost cucerită la competiţia din Ungaria, de Victor Igărelu, în proba de kumite 8-9 ani, la categoria +32 kg, iar Sebastina Breazu s-a clasat pe locul VII în proba de kumite 8-9 ani, dar la categoria – 32 kg.
A fost o competiţie bună şi pentru ceilalţi şapte sportivi din Valea Jiului – care au câştigat cel puţin un meci la aceste întreceri. Îi menţionăm aici pe Cristian Ostafie şi Rareş Velcu la categoria -32 kg 8-9 ani, Luca Burlec (categoria -35 kg) şi Răzvan Soreaţă (- 40 kg) la 10-11 ani, Diana Ghiura (-42 kg) 12-13 ani, cadeţii Anisia Stăncioiu (+54 kg) şi Alexandru Tofan (+70 kg).
Pe de altă parte, cei trei multipli campioni naţionali şi evidenţiaţi la europene, componenţi ai lotului naţional, Ionuţ Ipate, Miruna Mălăuţă şi Andreea Polifronie, toţi legitimaţi la CSM Jiul Petroşani, însoţiţi de prof. Radu Polifronie, au făcut recent deplasarea la Kuala Lumpur, în Malaezia, unde vor participa la întrecerile ediţiei din acest an a Campionatelor Mondiale de karate modern.
Ionuţ Ipate va fi prezent în întrecerile individuale de seniori, iar cele două sportive vor evolua atât la tineret, cât şi în competiţia senioarelor.
Menţionăm că aceste întreceri mondiale sunt o bună şansă de a acumula punctele necesare de calificare la Jocurile Olimpice de la Tokyo din 2020.

Loading...

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Optimile de finală ale Cupei României la fotbal – faza judeţeană

Cupa României la fotbal – etapa judeţeană a ajuns acum în faza optimilor de finală, unde vor intra în competiţie...

Accident din cauza oboselii

Trei tineri au fost răniţi în urma accidentului produs pe DN 7, pe raza localităţii Mintia, ieri dimineaţă. Potrivit poliţiştilor,...

Hoţii au ademenit-o cu produse promoţionale

O pensionară din Petroşani a rămas fără 500 de euro şi 1.400 de lei, economiile ei, după ce a căzut...

Închide