Jurnalişti hunedoreni au plantat 100 de brazi la Râuşor

24 aprilie 2019 | Adauga un comentariu | Publicat in: Actualitate

sdr

Sorin Blada

O sută de brazi au fost plantaţi de jurnaliştii de la mai multe publicaţii din judeţul Hunedoara pe un deal din zona staţiunii Râuşor, în imediata vecinătate a Masivului Retezat, acţiunea marcând astfel împlinirea a 100 de ani de la înfiinţarea Uniunii Ziariştilor Profesionişti din România (UZPR).

„Nu întâmplător am ales să plantăm bradul. E vertical, e drept, aşa cum ar trebui să fim în profesiunea noastră de fiecare dată. Sunt 100 de brazi, plantaţi în forma cifrei 100, pentru ca ea să se poată vedea, peste ani, şi de la înălţime“, a declarat principalul organizator al acţiunii, jurnalistul Nicolae Gheorghiu.
Acţiunea, desfăşurată sâmbătă, în ajunul sărbătorii Floriilor şi Paştelui catolic, a beneficiat de sprijinul silvicultorilor de la Ocolul Retezatul Clopotiva Râu de Mori, care i-au îndrumat pe jurnaliştii prezenţi, unii dintre ziarişti participând, pentru prima oară, la un asemenea eveniment. „Aici s-au mai făcut astfel de acţiuni, dar în urmă cu 20-30 de ani. Peste vreo cinci ani, se va vedea mai bine cifra 100, pe care am încercat să o desenăm aici folosindu-ne de puieţii de brazi. Puieţii ne-au fost oferiţi de Ocolul Silvic Haţeg“, a explicat şeful Ocolului Silvic Retezatul Clopotiva Râu de Mori, inginerul Otto Hebel.
Dincolo de momentul marcat de jurnalişti, terenul ales de silvicultori, proprietate a Primăriei comunei Râu de Mori, avea nevoie să fie împădurit, susţin organizatorii. Autorităţile locale şi-au exprimat intenţia de a continua astfel de acţiuni, mai ales că zona Staţiunii Râuşor, din Retezat, devine din ce în ce mai căutată pentru potenţialul turistic pe care îl oferă. „Este o acţiune lăudabilă şi utilă pentru mediu. Peste 100 de ani, aceşti brazi vor fi mari. Cred că aici, în mijlocul naturii, să plantezi puieţi care vor rămâne şi atunci când noi nu vom mai fi pe această lume este un lucru deosebit. Vom continua astfel de acţiuni“, a spus Niculiţă Mang, primarul comunei Râu de Mori.

Loading...

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Anunţ finanţe 2, 25.04.2019

Judeţul Hunedoara primeşte cel mai mare buget din ultimii 20 de ani pentru Sănătate

26 de milioane de lei este suma aprobată de Ministerul Sănătăţii, prin Direcţia de Sănătate Publică Hunedoara, pentru investiţia în...

Bulina neagră, 25.04.2019

Sorina Ioana Pădurean, tânără de 22 de ani, din Deva Pentru că ar fi ademenit un bărbat de 48 de...

Închide