Deva Performing Arts 2019

24 aprilie 2019 | Adauga un comentariu | Publicat in: Comunitate, Flash

În perioada 5-12 mai 2019 Teatrul de Artă Deva vă invită la a doua ediţie a Festivalului Deva Performing Arts. Spectacole de teatru, concerte de muzică jazz, spectacole-experiment şi de street movement – toate vă sunt oferite cu drag de echipa teatrului devean, într-o perioadă în care artele spectacolului îşi dau întâlnire la Deva pentru o săptămână de sărbătoare culturală. Veţi avea ocazia să participaţi la spectacole oferite de artişti din România, Moldova, Franţa şi Elveţia.

Programul propus de noi este următorul:
5 mai
– ora 18, „Parada„ – Teatrul de Artă Deva
– ora 21, „We-Yves Theiller Trio – Concert Jazz“ (Elveţia)
6 mai
– ora 13, „Gala Excelenţei Hunedorene“
– ora 18, „Şantaj“ – Teatrul de Artă Deva
– ora 21, „C’est bon. E ok. Rendben. It’s just a story“ – Jullien Daillere (Franţa)
7 mai
– ora 18, „Amantul“ – Teatrul Evreiesc de Stat
– ora 20, „Imagini pe gramofon“ – Teatrul „Tudor Vianu“ Giurgiu
– ora 21, „Concert Jazz – Pedro Negrescu Trio“ – România
8 mai
– ora 18, „Amor cu repetiţii“ – Teatrul „Tudor Vianu“ Giurgiu
9 mai
– ora 18, „Zbor deasupra unui cuib de cuci“ – Teatrul de Artă Deva
10 mai
– ora 18, „Ultima Haltă în Paradis“ – Teatrul „Aurel Manea“ Turda
11 mai
– ora 18, „Nunta“ – Teatrul Satiricus „I.L. Caragiale“ Chişinău
12 mai
– ora 18, „Amourg” – Compagnie Azacusca Franţa

Ce ar fi de remarcat în această a doua ediţie a Festivalului Deva Performing Arts? Noua premieră a Teatrului de Artă Deva, a şasea din 2019 – spectacolul „Parada“ în regia lui Cosmin Creţu, cu care se deschid manifestările festivalului. Apoi concertul de jazz susţinut de Yves Theiler Trio (Elveţia), care va prezenta publicului un jazz cu influenţe din folclor şi pop.
Apoi, în a doua zi, „Gala Excelenţei Hunedorene“ în care vor fi premiaţi elevii şi sportivii cu rezultate excepţionale. În cadrul acestei gale cei prezenţi vor putea să se bucure de un concert susţinut de Roxana Olşanschi şi de trupa Ska-nK. Seara se va încheia cu spectacolul de teatru experimental prezentat de compania La TraverScene, o companie de teatru din Franţa, condusă de Julien Daillere.
A treia zi a festivalului ne aduce o prezenţă mult aşteptată, actriţa Maia Morgenstern, care revine la Deva alături de Mircea Rusu cu piesa „Amantul“ (foto), producţia Teatrului Evreiesc de Stat. În 8 mai veţi putea viziona spectacolul Teatrului „Tudor Vianu“ din Giurgiu – „Amor cu repetiţii“, în regia lui Mihai Panaitescu. Ziua de 9 mai aduce în faţa publicului producţia Teatrului de Artă Deva „Zbor deasupra unui cuib de cuci“, în regia lui Marius Oltean. În 10 mai, ora 18, Teatrul „Aurel Manea“ Turda vine în faţa publicului cu producţia „Ultima Haltă în Paradis“ în regia lui Andrei Mihalache.
Penultima zi a festivalului îi este dedicată lui Cehov. „Nunta“ este propunerea Teatrului Satiricus „I.L. Caragiale“ din Chişinău. (Moldova). Piesa într-un act „Nunta” este o lucrare clasică în sensul deplin al cuvântului, o adevărată capodoperă dramaturgică cehoviană.
Festivalul Deva Performing Arts 2019 se încheie în data de 12 mai cu spectacolul propus de Compania Azacusca-Franţa. Compania este formată din artişti europeni rezidenţi în Franţa. Primul lor proiect comun, spectacolul hibrid de teatru şi dans „Amourg“, a primit etichetarea „Saison croisée France – Roumanie”.
Tarifele pentru Deva Performing Arts 2019 sunt următoarele:
Preţ bilet/spectacol – 35 lei, – 15 lei (pensionari, elevi, studenţi)
Preţ abonament festival – 150 lei.
Biletele s-au pus în vânzare la Agenţia Teatrală.

Echipa Teatrului de Artă Deva vă urează Sărbători cu bucurie şi vă aşteaptă la Deva Performing Arts 2019!

Respectă-te, deci, vino la teatru!

Loading...

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Jurnalişti hunedoreni au plantat 100 de brazi la Râuşor

O sută de brazi au fost plantaţi de jurnaliştii de la mai multe publicaţii din judeţul Hunedoara pe un deal...

Anunţ finanţe 2, 25.04.2019

Judeţul Hunedoara primeşte cel mai mare buget din ultimii 20 de ani pentru Sănătate

26 de milioane de lei este suma aprobată de Ministerul Sănătăţii, prin Direcţia de Sănătate Publică Hunedoara, pentru investiţia în...

Închide