Juniorul Raul Manuel Dan a luat partea leului la Craiova

Federaţia Română de Atletism a organizat la finalul săptămânii trecute pe recent inau­gurată pistă de atletism de la Craiova, în­tre­ce­rile Concursului Naţional de Primăvară, pro­be combinate pentru sportivii de la ca­te­go­riile seniori şi tineret, cadeţi sub 20 de ani.

Pe Arena Transilvania
Juniorul devean Raul Manuel Dan, le­gi­timat la LPS Cetate Deva a câştigat proba de 1.500 de metri cu un rezultat excelent, 3:57:24, el fiind în atenţia forului federal pen­tru cooptarea în lotul cu care România va par­ticipa la Campionatele Balcanice de ju­niori. Pregătit de prof. Cornelia Juratoni, Raul Manuel Dan are o şansă bună de a cuceri o medalie la competiţia balcanică şi apoi un un posibil titlu naţional atât la 1.500m cât şi la 2.000m obstacole, proba pe care o do­mină de mai mulţi ani.
Un alt atlet devean, Eric Daniel Rus şi el legitimat la LPS Cetate Deva a terminat sâm­bă­tă la Craiova, proba de 3.000m pe locul secund. Colega sa de la clubul devean, Eva Natalia Alzner, s-a clasat pe locul loc V cu un total de 3.794 puncte în proba de heptatlon, cu rezultate bune în probele de săritura în lungime, la 200m şi la săritura în înalţime. Proba a fost câştigată de Florentina Budica, de la CSM Craiova urmată de Giorgiana Ciurea legitimată la LPC Câmpulung Muscel.
La finalul acestei săptămâni, pe pista de la Arena Transilvania din Cluj Napoca, sunt pro­gramate să se desfăşoare întrecerile etapei finale ale Campionatului Naţional rezervat seniorilor şi tineretului sub 23 de ani.
Au fost validaţi pentru participarea la eta­pa finală a campionatelor naţionale urmă­torii atleţi:de la CSS Hunedoara – Ionut Dorin Huţanu la probele 800m şi 1.500m, Andrei Marian la 100m şi 200m; Petrina Pivniceru la 100m şi 200m, Adelin Daniel Pop în pro­bele de 800m şi 1.500m, Paul Andrei Sa­lomia la 800m.
LPS Cetate Deva va fi reprezentat de Eva Natalia Alzner care va evolua în probele de 100m, săritura în lungime şi la săritura în înălţime, Denisa Alexandra Bota care va aler­ga în probele de 1.500 m şi 3.000, Raul Ma­nuel Dan la 1.500m şi 3.000m, Elisa Marisia Enache va concura la săritura în înălţime, Florentina Iuşco este înscrisă la săritura în lungime, Eric Daniel Rus va participa la probele de alergare, 1.500m şi 3.000m.
SCM Deva îi va avea la aceste întreceri pe Andrei Razvan Deliu care va încerca să obţină un nou titlu de campion naţional la săritura cu prăjina la fel ca şi colega lui, Antonia Irimia, participantă la aceeaşi probă, săritura cu prăjina.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.