Sport

„Junii” Devei, aproape de o surpriză în faţa Băiţei

Echipa satelit a celor de la CNS Cetate Deva a dat o replică consistentă Şoimului Băiţa, una din candidatele la podium în Liga a IV-a Hunedoara. Oaspeţii s-au impus la limită, scor 4-3, dar au „tremurat” pentru victorie în faţa unei echipe care a terminat partida în inferioritate numerică.

Spectacol şi goluri de fiecare parte
Cu o formulă de start care avea o medie de vârstă de 18 ani, CNS Cetate II Deva nu s-a pierdut cu firea în faţa unor adversari cu ani buni în spate în ligile superioare. Totuşi, oaspeţii au marcat la prima şansă ivită, când Salamon a centrat perfect de pe dreapta iar Chelariu, nemarcat în careul mic, a şutat sub bară. Avantajul oaspeţilor a durat mai puţin de cinci minute. Horţ l-a jenat în careu pe Staicu iar centralul Alexandru Bălan a arătat punctul cu var. A executat cu siguranţă portarul Corneliu Apostol, restabilind egalitatea. Leucean nu a reuşit să-l învingă pe Huzum din careul mic iar ocazia gazdelor s-a răzbunat două minute mai târziu. Pisoiu a executat scurt o lovitură liberă din apropierea careului iar Salamon a şutat perfect, de la 16 metri, în vinclu. Spectacolul abia începuse însă şi gruparea antrenată de Daniel Haidiner a restabilit încă o dată egalitatea. Staicu a pătruns nestingherit pe centru şi a şutat violent de la 22 metri, mingea ducându-se sub transversala porţii lui Huzum.

Şoimul a „tremurat” pentru victorie
Şoimul a mai avut în prima parte un gol anulat pentru offside şi o ocazie mare semnată de Chelariu, dar părea că a rezolvat soarta partidei în primul sfert de oră din mitanul secund, când a punctat de două ori. Mai întâi, Chelariu a pătruns pe stânga şi a centrat în „gura” porţii de unde Salamon a îndeplinit o simplă formalitate, acelaşi jucător marcând golul patru al echipei sale şi al treilea personal, cu un şut din unghi după pasa lui Pisoiu. Tinerii deveni nu au renunţat la luptă şi după o bară transversală a lui Bogdan, în minutul 70, au redus din diferenţă prin Stănescu, cu un şut din unghi. Şi chiar dacă Pieptea a fost eliminat pentru cumul de cartonaşe, trupa gazdă a pus presiune pe adversara sa până la final, Şoimul având emoţii pentru păstrarea avantajului minim.

Campioana a câştigat derbiul etapei
Etapa de debut a eşalonului patru a programat şi derbiul dintre Retezatul Haţeg şi Inter Petrila, ocupanta locului 3 în sezonul trecut contra campioanei en-titre. Într-un meci cu dese răsturnări de rezultat, campionii s-au impus cu 3-2, Cîrdei de la gazde şi Kalai, de la oaspeţi, reuşind fiecare câte o „dublă”. Scorul primei etape a fost realizat de Hercules Lupeni, 10-1 în faţa Aurului Certej iar nou-promovata Dacia Orăştie s-a impus la limită pe terenul Universităţii Petroşani. Victorii clare au obţinut Aurul Brad, în faţa lui CSM Vulcan, Gloria Geoagiu, în faţa Jiului Petroşani şi Victoria Călan, pe terenul Minerului Uricani.

CNS CETATE II DEVA 3 (2)
Apostol – Hîrciog, Pieptea (cpt.), Trofin (16 Sicoe), Poenar – Teodorescu (65 Stănescu), Bîc (67 Bogdan), V. Costea, Staicu – Leucian, Pavel (65 Ţerna). Antrenor: Daniel Haidiner
ŞOIMUL BĂIŢA 4 (2)
Huzum – Vîrtan, Horţ, A. Sevastiţa (cpt.), Petresc – Stamatin, Vajda, Benea (62 Fiţ), Chelariu – Salamon (59 Jurj), Pisoiu. Antrenor: Ioan Pisoiu
Arbitrii: Alexandru Bălan (Deva) – Andrei Buda, Raul Popa (ambii din Hunedoara)
Au marcat: Apostol (5 – penalti), Staicu (22), Stănescu (78) – Chelariu (1), Salamon (16, 52, 59)
Cartonaş roşu: Pieptea (82)
Stadion: „Cetate”, spectatori 50
Liga a IV-a, etapa I
Minerul Uricani – Victoria Călan 0-2
Gloria Geoagiu – Jiul Petroşani 3-0
Aurul Brad – CSM Vulcan 4-0
Retezatul Haţeg – Inter Petrila 2-3
Universitatea Petroşani – Dacia Orăştie 2-3
Hercules Lupeni – Aurul Certej 10-1
CNS Cetate II Deva – Şoimul Băiţa 3-4
CS Hunedoara a stat.
(Ovidiu Mănăstire)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura