JUDO. Campioana olimpică Rafaela Silva a fost suspendată

Găsită dopată în urma unui control antidoping, în 2019. campioana olimpică en titre la judo , brazilianca Rafaela Silva (foto) a făcut apel la decizia de sus­pen­dare dar Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) a respins luni apelul, iar sportiva va rămâne suspendată doi ani şi nu îşi va putea apăra astfel titlul la JO de la Tokyo, din vara anului viitor.
Rafaela Silva, a câştigat medalia de aur la categoria 57 kg la Jocurilor Olim­pice de la Rio, în 2016 şi a fost testată pozitiv la fenoterol, un produs utilizat în special pentru tratamentul astmului, pe 9 august 2019, la Jocurile Paname­ri­cane. Ea a primit o suspendare de doi ani din partea Federaţiei internaţionale de judo, sancţiune a fost confirmată apoi în apel, pe 22 ianuarie 2020.
Brazilianca şi-a susţinut tot timpul ne­vinovăţia, a afirmat că a fost conta­mi­nată în mod accidental, la Jocurile Pa­na­me­ricane, ca urmare a contactelor cu co­lega sa de cameră şi cu suporterii şi că există şi posibilitatea ca substanţa să-i fi fost transmisă de un bebeluş, fiica unei prietene, care făcea uz de produse îm­potriva astmului.
Rafaela Silva, care a crescut în Citade de Deus, celebra favelă din Rio de Ja­neiro, a câştigat cele mai mari titluri în Bra­zilia, la Campionatele Mondiale din 2013 şi la Jocurile Olimpice din 2016. Gra­ţie succeselor sale, ea a devenit un simbol al reuşitei pentru populaţia din car­tierele sărace din oraşele Braziliei.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare