Carol Eduard Novak, propus pentru funcţia de Ministru al Tineretului şi Sportului

În aceste zile este mare vânzoleală pe holurile Parlamentului României, odată cu constituirea celor două camerele ale aces­tei instituţii dar şi pentru desemnarea viit­o­rilor miniştrii care vor ocupa, vremelinic ce e drept, fotoliile din noul guvern.
De la UDMR vine propunerea pentru noul ministrul desemnat al Tineretului şi Spor­tului, cel care îl va înlocui pe actualul mi­nis­tru, Ionuţ Stroe.Preşedintele Federaţiei Ro­mâne de Ciclism, Carol Eduard Novak (foto), este propunerea UDMR pentru funcţia de ministru desemnat, iar fostul ciclist a afir­mat că este convins că poate face ”lucruri grozave pentru sportul românesc”, alături de echipa potrivită.
„Sunt extrem de onorat să fiu propunerea UDMR pentru această funcţie şi le mul­ţumesc pentru încredere. Mă bucur că toate eforturile şi realizările mele de până acum, atât ca sportiv, cât şi ca mentor sau preşe­dinte al Federaţiei Române de Ciclism, m-au condus către această propunere. Sunt con­şti­ent de munca pe care o presupune aceas­tă funcţie, de provocările pe care le implică, dar sunt convins că pot, alături de echipa potrivită, să fac lucruri grozave pen­tru sportul românesc, pentru tinerii talentaţi şi pentru campionii noştri”, a afirmat Novak.
„Rolul sportului în viaţa noastră, a fiecă­ruia, e esenţial, şi nu cred că există cineva care să conteste asta. Îmi doresc să îmi aduc contribuţia la stabilirea unei direcţii care să influenţeze pozitiv viitorul sportului românesc, iar dezvoltarea să fie elementul cheie regăsit în toate segmentele sportive. Avem nevoie să cunoaştem mai mult ca ori­când ce e fair play-ul, să ne aplaudăm cam­pionii, să îi încurajăm pe cei cu potenţial şi să ducem cât mai departe sportul românesc oriunde în lume”, a mai scris singurul cam­pion paralimpic al României.
Carol-Eduard Novak (44 ani) a cucerit me­dalia de aur la Jocurile Paralimpice din 2012, de la Londra, având şi două medalii de ar­gint, la Jocurile Paralimpice de la Beijing 2008, respectiv Londra 2012. Palmaresul său cuprinde şi mai multe medalii la Cam­pionatele Mondialele de paraciclism.
Eduard Novak, este preşedintele Fede­ra­ţiei Române de Ciclism din 2013, a fondat o echipă profesionistă de ciclism în 2012, sub numele de Tuşnad Cycling Team, devenită în­tre timp Novak Team (echipă conti­nen­tală), iar recent a înfiinţat şi o academie de ciclism.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare