FOTBAL. Michel Platini este cercetat pentru implicare la votul pentru Qatar 2022

Fostul preşedinte al UEFA, Michel Platini (foto), are din nou probleme după ce Justiţia franceză ar fi intrat în posesia unei note scrise de mână care ar face asocierea între angajarea fiului fostului preşedinte, Laurent Platini, de către Qatar Sports Investments (QSI) şi cumpărarea clubului de fotbal Paris Saint-Germain de către QSI, potrivit infor­ma­ţiilor publicate duminică pe o reţea de so­cializare. Dacă existenţa sa ar fi confirmată, acest document ar fi crucial pentru ancheta judiciară în curs de desfăşurare în legătură cu condiţiile de atribuire a Cupei Mondiale 2022 Qatarului.
Există suspiciunea că emiratul Quatar l-ar fi angajat pe Laurent Platini pentru a-l re­com­pensa pe tatăl său Michel, pe atunci pre­şedintele UEFA, pentru că a promis că va vota candidatura acestei ţări, cu nouă zile înaintea scrutinului din 2 decembrie 2010, în prezenţa lui Nicolas Sarkozy, preşedintele Franţei la acea oră, şi a lui Tamim al-Thani, prinţul moştenitor (astăzi emir) al Qatarului. Un schimb de bune practici care ar fi inclus şi vânzarea clubului PSG Qatarului.
Cotidianul L’Equipe, a dezvăluit în iunie 2019 faptul că au avut loc percheziţii la fon­dul de investiţii care a vândut clubul PSG fondului suveran Qatar Sports Investments (QSI) în 2011. În cursul acestei operaţiuni, anchetatorii ar fi găsit o notă scrisă de mână de Sebastien Bazin, fost oficial al firmei Colony Capital şi prieten cu Nicolas Sarkozy, datată 28 aprilie 2011 şi scrisă după o întâlnire cu Nasser al-Khelaifi, preşedintele QSI. Pe această notă ar apărea, potrivit Media­part, cuvintele: “70/30 % – Laurent Platini back of salary (150.000 de euro de verificat!!)”.
Trei zile mai târziu a fost anunţată cum­părarea a 70% din acţiunile clubului. QSI l-a angajat pe Laurent Platini în decembrie 2011.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare