Judeţul nostru ar putea avea un subprefect de la UDMR

Sorina Popa

Conducerea UDMR a solicitat în urmă cu câteva luni ca prefecţii să nu mai fie apolitici, pentru că, oricum, se ştie, tot politic sunt puşi pe funcţii, şi tot cu partidul care i-a propus ţin. Aşa că, lucrurile trebuie să revină la normal şi partidele să-şi asume numirile respective.
Ieri, Kelemen Hunor, liderul UDMR, a de­cla­rat că Ordonanţa de urgenţă privind modi­fi­carea statutului prefecţilor va intra mâine în şedinţa de guvern, iar după aprobarea ac­tu­lui normativ se vor face nominalizările pentru aceste funcţii.
„În ceea ce priveşte prefecţii, am discutat şi am luat o hotărâre: intră miercuri ordonanţa de urgenţă privind modificarea statutului prefecţilor. Este un lucru important, asumat politic în programul de guvernare. Şi în Con­sti­tuţie scrie clar că prefecţii sunt repre­zen­tanţii Guvernului în teritoriu. Vor deveni pre­fec­ţii, din acest punct de vedere, nu­miţi poli­tic şi asu­maţi, aşa cum este şi normal şi a fost din decembrie în dez­ba­tere publică acest pro­iect de ordonanţă. Are toate avizele, îl vom discuta în Guvern miercuri şi, după ce va fi aprobată OUG, sigur putem merge mai de­parte cu nominalizările prefecţilor şi subpre­fec­ţilor. De aceea, astăzi nu am luat o ho­tă­râre cine şi unde va propune prefecţi”, a de­cla­rat Kelemen Hunor, la Palatul Parlamentului.
Potrivit unor surse politice, se pare că un post de subprefect în judeţul nostru va fi ocupat de Lorincz Szell (foto), preşedintele executiv al UDMR Hunedoara.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare