Judecătorii au admis apelul ucigașului de prostituate și i-au redus pedeapsa
Costel Cârcel a fost condamnat la închisoare pe viață după ce a ucis, la scurtă vreme de la ieșirea din pușcărie, o tânără care practica prostituția. Criminalul din Petroșani fusese închis tot pentru uciderea unei prostituate, în urmă cu circa 20 de ani.
Condamnare anterioară
Condamnat pe viață, Cârcel a făcut apel la sentință și a cerut indulgență la Curtea de Apel Alba Iulia. La cum a fost descris de apărătorul din oficiu în fața instanței de apel, ai zice că este chiar o victimă. Ba chiar s-a avansat ideea că tânăra sugrumată ar avea vina că l-a provocat, pentru că a râs de el că nu are erecție. „Acesta a recunoscut fapta, a fost o provocare acolo pe care inculpatul nu o mai poate dovedi, deoarece victima a decedat. Într-adevăr la prima vedere fiind vorba de o altă condamnare anterioară cu aceeași motivație și pentru același gen de faptă este tentant să se creadă că inculpatul este specializat în așa ceva, dar inculpatul nu are asemenea orientări și consideră că are dreptul de a i se aplica pedeapsa într-un timp mărginit pentru a avea posibilitatea liberării la un moment dat”, a precizat apărătorul criminalului.
A avut câștig de cauză
Instanța de apel a considerat că închisoarea pe viață este o pedeapsă excesivă, așa că se impune condamnarea lui la 22 de ani de închisoare. Practic, magistrații au considerat că șansele să mai iasă din închisoare sunt reduse, dat fiind faptul că are deja 58 de ani. La cei 22 de ani se mai adaugă încă aproape 3 ani rest de pedeapsă de la prima condamnare pentru crimă. „Fără a minimaliza cu nimic gravitatea faptei comise, în principal raportat la rezultatul produs, respectiv decesul victimei și periculozitatea inculpatului, cu referire la antecedentele penale ale acestuia, contrar aprecierii prime instanțe, considerăm că, prin raportare la vârsta relativ înaintată a inculpatului, pedeapsa detențiunii pe viață este excesivă, motiv pentru care se impune condamnarea acestuia la pedeapsa închisorii, pe o durată de 22 de ani”, se reține din soluția Curții de Apel Alba Iulia. (M. Gânju)