Actualitate

Judecător din dosarul aurarilor, detașat la altă instanţă

Patru români și un spaniol au fost trimiși în judecată pentru infracțiuni de furt calificat, executarea de ac­tivități miniere fără permis sau licență, traficul de produse sau subs­tanțe toxice ori contrabandă cali­fi­cată, dosarul fiind pe rolul Judecă­toriei Brad.

Un fost miner le-a fost ghid
La termenul din această lună, cei cinci suspecți au cerut magistraților schimbarea încadrării juridice a fap­telor, dar solicitarea lor va trebui ana­lizată de un alt judecător. Asta, după ce Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât detaşarea judecătorului do­sarului la o altă instanță.
Inculpații au pus la cale un plan prin care credeau că se vor îmbogăți, dar totul s-a năruit în urma unui control de rutină al polițiștilor din zona Brad. În urmă cu circa un an, indivizii au intrat într-o mină de aur închisă, situată în zona auriferă Barza de pe raza lo­calității Crișcior, unde au avansat câteva sute de metri, pentru a găsi mi­nereu aurifer. Au spart cu o bormașină bucăți de mineral de pe pereții minei pe care l-au mărunțit cu ciocanele și
l-au pus astfel în două ranițe cântărind împreună 51 kilograme minereu. Au ieșit din mină, împreună cu sculele și cu minereul sustras, pe care le-au pus în mașină cu scopul de a se deplasa cel mai probabil acasă la inculpatul Ilarion M., unde urmau să trateze fizic și chimic materialul în vederea sepa­rării aurului, însă au fost opriți în trafic de către organele de poliție. Un fost angajat al Minei Barza le-a fost ghid, acesta știind modul de pătrundere în mină și cum se extrag minereurile auri­fere. Agenţia Naţională pentru Re­surse Minerale este parte vătămată în dosar iar Compania Naţională A Cu­pru­lui, Aurului și Fierului ”Minvest” SA s-a constituit parte civilă. (M.Gânju).

One thought on “Judecător din dosarul aurarilor, detașat la altă instanţă

  • Nu este lege în România să dai în judecată în civil pe judecătorii și procurorii care ți-au răpit libertatea nevinovat și pe penal se dau soluții de clasare și de respingere .

    Așa pot să te aresteze nevinovat cu anii și nu au nicio răspundere pentru abuzurile și erorile judiciare pe care le fac acești interlopi cu legitimație de la stat .

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.