Judecata în dosarul de apel al fostului şef BCCO Alba se reia de la zero

11 noiembrie 2018 | 6 Comentarii | Publicat in: Actualitate, Flash

Maximilian Gânju

Un nou complet de cinci judecători a fost format şi desemnat săptămâna trecută, în dosarul de apel al comisarului şef Traian Berbeceanu (foto), ceea ce duce la reluarea procesului.

Achitat, dar nu definitiv
Schimbarea completului vine ca urmare a deciziei Curţii Constituţionale a României, care a hotărât că există un conflict juridic de natură constituţionnală între Parlament şi Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Completul din cinci judecători care va judeca apelul este format din Valeria Lefterache, Ionuţ Mihai Matei, Gheorghe Aurel Ilie, Bogdan Ioanasi, Ştefan Pistol. În primăvara acestui an, completul de cinci judecători de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) a admis o serie de probe în dosarul în care sunt judecaţi Traian Berbeceanu şi acuzatorii săi, Ioan Mureşan, fost procuror şef al DIICOT Alba, fostul procuror Nicolaie Cean şi poliţistul Alin Muntean. Reamintim că, în prima instanţă, dosarul a fost judecat de un Complet de trei judecători de la ÎCCJ. Atunci, magistraţii l-au achitat de toate acuzaţiile pe fostul şef al BCCO Alba, Traian Berbeceanu, găsindu-i vinovaţi pe cei care i-au instrumentat dosarul. Fostul procuror şef al DIICOT Alba, Ioan Mureşan, a fost condamnat la şapte ani de închisoare cu executare pentru represiune nedreaptă, abuz în serviciu şi fals intelectual. Complicii lui Mureşan, poliţistul Alin Muntean şi fostul procuror Nicolaie Cean, au fost condamnaţi la patru, respectiv doi ani de puşcărie. În acelaşi dosar au mai fost judecaţi şi au primit sentinţe de achitare Anca Rusu, Ion Vasile Urs şi Mihai Adrian Mihalache, oameni de afaceri din judeţ. Doar Gheorghe Rusu a fost găsit vinovat de evaziune fiscală şi a fost condamnat la trei ani de închisoare. Sentinţa ÎCCJ nu a fost definitivă, fiind atacată cu apel atât de procurorii celor două instituţii, cât şi de inculpaţi.

Loading...

Comentarii (6)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. George spune:

  Ce fata de tigano-infractor are berbecu asta. Toti din dosar sint niste jigodii.

 2. Nino nino spune:

  George, te-a arestat Berbeceanu? De aia esti suparat? Ti-a stricat afacerile? Ca penibil deh, asa te-ai nascut!

 3. Titi spune:

  Nenorocitul asta a facut la deva numai nenorociri,a creat un sistem in care apara infractorii,interlopii,ii proteja si acum e lafel sistemul,dosare la comanda,politice,dar sunt sigur ca la cat rau a facut va plati si el si toti ai lui.

 4. Barryatomy spune:

  What we deceive here is , an unparalleledlaunch
  Are you in?

  https://drive.google.com/file/d/1_SGswSzAVlrjfiFO1jADnXMqhMr1_vbN/preview

 5. George spune:

  Ba Nino nino sau nenea militianu ca nu stiu cum sa-ti zic. Acest militian nu m-a arestat ca nu era cazul, dar el a fost arestat. Ai uitat ? Omul a scapat cu ajutorul judec Selaru cu care vb initial kovesi. Acum e alt complet de judecata iar kovesi sa dus. S-ar putea sa fie alta solutia pt el. Cea adevarata. Omul sa ridicat numai cu ajutorul pilelor. Ce scrie in rechizitoriul lui e adevarat. Cam atit. Iar tu se vede ca esti un pupincurist.

 6. Bogdan spune:

  Bai George tu esti un comunist incrancenat ma baiatule.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Un pas înainte pentru cei din Cartierul Grigorescu

Pentru că au rămas aproape izolaţi de restul oraşului, devenii care locuiesc Peste Linii au cerut să aibă transport local...

Jandarmii hunedoreni – acţiune de ecologizare la Cinciş

În decurs de câteva ore, militarii au adunat sute de saci cu deşeuri aruncate de cei care vin să se...

La Deva, a fost plantat Stejarul Marii Uniri

Pentru că în acest an sărbătorim 100 de ani de la Marea Unire, vineri, în zona scuarului dintre Muzeul Civilizaţiei...

Închide