ActualitateFlash

Jos Stoica, sus Stoica!

Livia Botici

Emil Stoica (foto), managerul general al Serviciului Judeţean de Ambulanţă (SJA) Hunedoara, acuză presiuni grosolane din partea directorului Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Hunedoara. Acesta spune că dr. Dumitra Ştefan i-a dat de înţeles că trebuie să fie schimbat şi că are la dispoziţie trei variante: ori îşi dă demisia, ori îşi caută un susţinător pe o scară ierarhică mai mare decât a ei, ori îi va trimite controale peste controale şi va găsi până la urmă un motiv pentru a-l demite.

Demis miercuri…
Şi, acestea fiind spuse, directorul DSP s-a ţinut de cuvânt. Miercurea trecută, în cursul dimineţii, managerul general al SJA Hunedoara a avut o surpriză atunci când a ajuns la serviciu. Pe biroul său stătea o dispoziţie prin care DSP Hunedoara, reprezentată de dr. Dumitra Ştefan, îl demitea din funcţie, pe motivul unui prost management economico-financiar. În locul acestuia, a fost numită doamna Mariana Lucia Moga, care odată ajunsă în funcţie l-a şi demis pe directorul economic al instituţiei. „Am informaţii clare că vroiau să pună mâna pe banii ambulanţei judeţene, întrucât, din ceea ce am aflat, urma ca vineri să schimbe omul de pe achiziţii, iar luni (n.r. ieri) pe cel de pe juridic. Astfel, ar fi putut avea acces direct în casieria SJA Hunedoara, acolo unde avem un sold de câteva zeci de miliarde de lei. Nu aveam cum să fiu acuzat de un management ineficient, întrucât banii ambulanţei sunt de 10 ori mai mulţi decât atunci când am preluat eu această funcţie, iar în urmă cu puţin timp am fost desemnaţi ca fiind Serviciul de ambulanţă cel mai eficient din ţară”, a declarat pentru MESAGERUL HUNEDOREAN, Emil Stoica, managerul general al SJA Hunedoara.

…repus în funcţie vineri
Numai că lucrurile n-au mers aşa cum le-a programat doamna director a DSP, dr. Dumitra Ştefan. După doar două zile de la demiterea din funcţie,  adică vinerea trecută, Emil Stoica primeşte o nouă decizie de la DSP Hunedoara, prin care este repus în funcţie.  „Dacă nu mi se întâmpla mie tot acest circ, nu aş fi crezut că cineva este în stare de aşa ceva. Totul pleacă de la bani aici, sunt convins. În urmă cu aproximativ două săptămâni, doamna director coordonator al DSP Hunedoara mi-a promis că mă va schimba din funcţie, aşa cum a făcut cu toţi directorii de spitale din judeţ. Mi-a spus că am trei variante: ori îmi găsesc pe cineva mai sus decât dânsa, care să mă susţină pe post, ori îmi dau demisia, ori trimite pe mine controale peste controale, şi sigur îmi va găsi un motiv ca să mă dea afară. Această discuţie am înregistrat-o şi am trimis-o la Ministerul Sănătăţii, pentru ca şefii de acolo să ia măsurile care se impun. Demisia nu mi-am dat-o, pentru că eu am muncit şi am pus suflet pentru ca această instituţie să funcţioneze şi să fie rentabilă. Tocmai de aceea, mi-a trimis în control Curtea de
Conturi, Inspectoratul Teritorial de Muncă şi alte diverse instituţii care să-mi găsească vreo hibă. Nu au găsit nimic şi a inventat acest motiv, adică management economico-financiar defectuos, pentru a mă putea da afară. Este bine totuşi că, până la urmă, am revenit pe funcţie, cu toate că mă aştept la un adevărat tsunami din partea dânsei, pentru că deranjez, deoarece cu mine nu se pot face şmecherii şi tot felul de afaceri. Eu sunt dedicat muncii mele şi atât”, ne-a mai declarat Emil Stoica, managerul general al SJA Hunedoara.

„Nu comentez!”
Contactat de MESAGERUL HUNEDOREAN, Raed Arafat, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii, nu a vrut să comenteze în nici un fel problemele care au apărut între SJA Hunedoara şi DSP Hunedoara. „A fost o problemă internă, care din fericire a fost rezolvată. Da, există o înregistrare, dar nu vreau să fac nici un fel de comentariu”, ne-a declarat Raed Arafat. Pentru că dr. Dumitra Ştefan face parte din PDL, am luat legătura şi cu Viorel Arion, preşedintele interimar al organizaţiei judeţene, care, întrebat cum comentează situaţia creată la SJA Hunedoara, a spus este vorba doar de pură speculaţie. Asta cu toate că liderul judeţean al PDL ştia despre faptul că înregistrarea cu ameninţările directorului DSP Hunedoara a fost trimisă la minister, această situaţie fiind discutată cu câteva zile înainte, într-o şedinţă a conducerii judeţene a partidului. 

„Faxul este de vină”
I-am solicitat, fireşte, şi opinia directorului Dumitra Ştefan, cu acest „uite popa, nu e popa”, cum s-a procedat cu demiterea şi repunerea în funcţie, în numai două zile, a managerului general al SJA Hunedoara. Răspunsul doamnei director este demn de cascadorii râsului, dacă n-ar fi vorba, totuşi, de o problemă foarte serioasă, în care ea s-a jucat, pur şi simplu, cu soarta unui om. „A fost o lipsă de informare a DSP Hunedoara. Domnul Stoica a fost demis, pentru că am primit un raport de la Curtea de Conturi, care a constatat nişte abateri, despre care nu vă pot da detalii. Pentru că faxul nu a mers, nu am primit în timp util o hârtie de informare, prin care ni se aducea la cunoştiinţă remedierea problemelor şi de aceea l-am demis. Apoi, am primit faxul şi l-am repus în funcţie. Nu l-am ameninţat niciodată pe managerul general al SJA şi nici nu am avut vreo discuţie cu dânsul în care să mă avertizeze că mă înregistrează”, ne-a declarat dr. Dumitra Ştefan, directorul coordonator al DSP Hunedoara. Deci, din câte spune doamna director, pentru toată această tevatură nenorocitul de fax este de vină!

One thought on “Jos Stoica, sus Stoica!

  • Nu stiu ce sa intamplat intre Dir.Stoica si directoare Dumitra dar STIU UN SINGUR LUCRU: AMBULANTA JUDETEANA DEVA condusa de 4 ani de Dir.Stoica A AVUT NUMAI REALIZARI FOARTE BUNE,ESTE PRIMUL DIRECTOR CARE A FACUT CU ADEVARAT ORDINE IN INSTITUTIE,A DAT SALARIILE LA TIMP,A FACUT CURSURI DE PERFECTIONARE CU ANGAJATII,NU S-A MANJIT CU NIMENI,SA IMPLICAT IN TOATE PROBLEMELE SERIOASE ALE ANGAJATILOR,A AJUTAT CAND A PUTUT PE ORICARE SI A LUAT APARAREA ANGAJATILOR IN FATA MAGARIILOR PRESEI CAND A FOST PE BUNE DREPTATE! AR FI FOST O MARE PIERDERE ACEST OM DACA NU MAI ERA LASAT LA CONDUCERE! Mentionez ca sunt unul din angajatii care am fost,,ars” la salar atunci cand am gresit si daca atunci am injurat putin,dupa un timp am realizat ca,pe buna dreptate altfel nu pricepe omul in tara asta,INCA,DE VORBA BUNA!! Oricum pe toata lumea n-o poti impaca dar sunt convins ca 80% din angajati imi impartasesc parerea!STIMA SI SUCCES IN CONTINUARE IN ACTIVITATE,DOMNULE DIRECTOR STOICA!

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura