Jocurile Olimpice – un vis nerealizabil pentru actuala generaţie de gimnaşti

8 octombrie 2019 | Adauga un comentariu | Publicat in: Sport

Nicolae Gavrea

Gimnaştii din România şi-au încheiat participarea la concursul de calificare pe echipe de la ediţia din acest an a Campionatelor mondiale de la Stuttgart, fără să atingă obiectivul propus, calificarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020. Fetele noastre au avut un concurs cu multe emoţii şi ratări, au încheiat competiţia pe locul 22 din 24 de formaţii, iar băieţii s-au situat pe locul 24 din 25 de echipe.

„A fost cum nu se putea mai rău pentru ele. Am avut impresia că mă uitam la nişte fete pe care nu le cunosc. Nu credeam că pot avea un concurs atât de slab. Ştiu că pe umerii lor a fost o presiune enormă pentru a se califica”, a declarat Nicolae Forminte, antrenorul coordonator al lotului olimpic, după concursul de calificare de la Stuttgart.
Forminte a dezvăluit că starea de spirit în rândul echipei la acest concurs de calificare s-a deteriorat, după ce Denisa Golgotă s-a împiedicat la o săritură şi a avut unele probleme la antrenamente. Văzută drept liderul echipei, Denisa a avut ratări la paralele, bârnă şi sol în concursul de calificare. „Nu vreau să dau vina pe ea, e gimnasta mea, nu se va schimba nimic în felul în care vom interacţiona în continuare, dar va trebui să avem o discuţie lungă despre ce s-a întâmplat şi despre ce vrea să facă în viitor. Sper că o vom putea recupera pentru gimnastică“, a spus Forminte.
Antrenorul care a revenit la conducerea echipei de senioare în septembrie 2016 a continuat: „Nu e uşor, gimnastica este un sport dificil. Dacă vrei să mergi mai departe, asta înseamnă că eşti îndrăgostit şi de munca grea“.
Forminte a reafirmat faptul că de la anul echipa României va arăta altfel, bazându-se pe fetele de la Deva (nota redacţiei: cele din lotul actual aflat în cantonament la Deva), care vor deveni senioare în 2020, printre ele Silviana Sfiringu, Ioana Stănciulescu sau Antonia Duţă. „Sunt sigur că la Campionatele Europene de la anul vom fi pe podium şi vom încerca să formăm o echipă pentru JO de la Paris, din 2024“, a declarant Nicolae Forminte.
Totuşi, ediţia din acest an a mondialelor aduce şi o confirmare. Graţie unei evoluţii extraordinare la sărituri, Marian Drăgulescu (foto) s-a calificat în finala mondială la acest aparat. El va intra în lupta pentru medalii duminică, 13 octombrie şi are biletul pentru nominal către Jocurile Olimpice de vară, de la Tokyo. Mai lipseşte doar confirmarea oficială, însă Marian este printre gimnaştii eligibili conform criteriilor olimpice.

Loading...

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
O nouă amânare în procesul Berbeceanu & procurorii

Ieri, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, a fost un nou termen în dosarul 222/1/2018, la completul de cinci...

Un pompier hunedorean a salvat un om de la moarte

Un instructor dresor a suferit un infarct chiar în timpul unui concurs la care participau angajaţii din cadrul structurilor MAI,...

Bulina neagră, 8.10.2019

Robert Busuioc, cetăţean din oraşul Haţeg Pentru că a fost arestat preventiv la propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Haţeg,...

Închide