Jocurile Olimpice de la Tokyo se vor desfăşura sigur

Preşedintele Comitetului Internaţional Olimpic (CIO), Thomas Bach (foto), a cerut miercuri “răbdare” în legătură cu viitoarele Jocuri Olimpice de la Tokyo, programate între 23 iulie şi 8 august, după o primă amânare de un an din cauza pandemiei de coronavirus.
„Cerem doar răbdare, înţelegere, acesta este mesajul principal (…) Este prea de­vreme pentru a lua o decizie”, a declarat Bach la încheierea unei reuniuni a comisiei executive a CIO, transmite AFP.
În condiţiile în care pandemia este în continuare prezentă, iar în ultimele luni au apărut noi variante ale virusului, presa a menţionat diferite opţiuni, de la anularea Jocurilor, la desfăşurarea lor fără public. “Nu ne pierdem timpul şi energia cu nişte speculaţii”, a explicat Thomas Bach. “Lu­crăm la felul în care se vor desfăşura Jo­curile”, a subliniat el.
Deşi mare parte din Japonia este în stare de urgenţă din cauza unui al treilea val al pandemiei, Bach a asigurat că Jocurile Olimpice 2020 se vor desfăşura conform programării, începând din 23 iulie.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare