Jocurile Olimpice de la Tokyo, în 2021 sau deloc!

14 aprilie 2020 | Adauga un comentariu | Publicat in: Sport

Nicolae Gavrea

La Tokyo, a crescut în ultima săptămână numărul celor infectaţi cu coronavirus, iar primul ministru nipon a declarat starea de necesitate în câteva prefecturi, iar Toshiro Muto, preşedintele Comitetului de Organizare al JO de la Tokyo, a transmis un mesaj descurajant în care a spus: ”Nu cred că poate cineva să spună clar dacă va fi posibil sau nu să controlăm pandemia până în iulie viitor”.

Urmare a declaraţiilor venite din Japonia, toate legate de o posibilă reprogramare a întrecerilor olimpice din 2021, Tomas Bach (foto), preşedintele Comitetului Internaţional Olimpic, a spus într-un interviu pentru cotidianul ”Die Welt” că o altă amânare nu este posibilă.
În conversaţia cu jurnaliştii de la „Die Welt“, şeful Comitetului Internaţional Olimpic a dezvăluit că dacă JO nu se vor putea desfăşura între 23 iulie şi 8 august 2021, atunci ediţia a XXXII-a nu va mai avea loc. „Partenerii noştri japonezi şi prim-ministrul mi-au spus clar că ţara lor nu va putea gestiona o amânare pentru mai târziu de vara viitoare. Jocurile Olimpice nu se pot amâna pe termen nedefinit, aşa cum s-ar putea face cu un turneu de tenis sau cu un meci de fotbal. Nu există alt plan de amânare. Organizaţia Mondială a Sănătăţii susţine alegerea noastră pentru vara lui 2021“, a spus Bach.
Preşedintele CIO a ţinut să demonteze şi anumite teorii ale conspiraţiei, el clarificând că forul olimpic are asigurare doar în caz de anulare a JO, nu şi de amânare a lor. „Pentru a putea amâna ediţia de la Tokyo am avut nevoie de tot sprijinul Comitetului de organizare nipon şi de acordul guvernului acestei ţări, pe care le-am obţinut“, a spus Bach. Pentru CIO costurile legate de reprogramarea competiţiei se vor ridica la câteva milioane de dolari.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Taekwon-do. La Pantera Neagră, antrenamente online, conduse de antrenor

Peste 30 de sportivi din cadrul clubului de taekwon-do Pantera Neagră Petroşani, pentru a se menţine în formă în această...

Sute de angajaţi din căminele de bătrâni, „arestaţi” la sedii

De ieri, personalul care asigură serviciile de îngrijire pentru căminele de bătrâni, pentru persoanele cu dizabilităţi şi pentru copiii aflaţi...

Ce zic primarii despre trimiterea salariaţilor în şomaj tehnic

Salariaţii din primării vor intra şi ei în şomaj tehnic, pe perioada stării de urgenţă. Lucrurile însă nu sunt încă...

Închide