Sport

Jocurile olimpice Beijing. Scandalul testelor și descalificări pe bandă

În Turneul olimpic de hochei feminin, echipa din Canada a refuzat timp de o oră să intre pe teren pentru a disputa meciul contra Rusiei. Pardida, încheiată cu scorul de 6-1, a fost amânată mai bine de o oră după ce ofițerul medical al echipei din Rusia nu a reușit să ofere Canadei re­zultate clare despre testele Covid făcute de rusoaice.
În cele din urmă, Canada a cerut o amâ­nare de o oră a meciului și a avut pretenția ca rusoaicele să poarte măști, amenințând că va boicota meciul. Conducerea formației din Rusia a fost de acord să ia măsura de precauție, dar numai dacă și Canada va purta măști, ceea ce s-a întâmplat.
Pe de altă parte, cel mai discutat aspect al zilei de luni a fost legat de descalificările din cauza echipamentului cu care au participat unele sportive la proba de sărituri cu schiu­rile. Japonia, Austria și Norvegia au avut săritoare descalificate în finală, după ce or­ganizatorii au constatat că există probleme în ceea ce privește echipamentul, în timp ce Germania, de patru ori campioană mondială la echipe mixte, a ratat finala. Medaliata cu argint la individual, Katharina Althaus, a fost descalificată din același motiv. Echipa Ger­maniei a confirmat, după descalificare, că sportivii au participat cu aceleași costume din competițiile precedente, aspect sanc­țio­nat de regulamentul olimpic.
Japoneza Sara Takanashi, una dintre favo­ritele competiției olimpice, a izbucnit în lacrimi după săritura sa. Japoneza a trebuit să sară, chiar dacă știa de descalificare, dar nu s-a putut abține la final. Takanashi are 61 de victorii în Cupa Mondială, dar a terminat pe locul 4 în competiția individuală, ajun­gând la trei ediții de Jocuri Olimpice fără me­dalie.
În fine, o altă decizie scandaloasă a fost luată în proba de patinaj viteză 1.500 m mas­culin, când arbitrii au decis să îl des­califice pe coreanul Hwang, câștigătorul seriei, pentru a-l promova în finală pe un spor­tiv chinez, deși ultimul a fost cel care
l-a șicanat pe corean în probă.
Olimpiada chineză abia a început…Să vedem cum se încheie !!

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura