Jocurile de noroc, speranţa hunedorenilor

14 iulie 2010 | 1 Comentariu | Publicat in: Comunitate

Speriaţi de situaţia dezastruoasă în care se află economia ţării, tot mai mulţi hunedoreni şi-au pus nădejdea în jocurile de noroc gen Super Bingo Metropolis sau Loteria Română, dar au cam evitat aparatele de jocuri electronice.

Favorite sunt cele cu numere

„Speranţa moare ultima”-acesta este proverbul după care se ghidează hunedorenii, chiar şi pe timp de criză. Dovada celebrului proverb românesc o reprezintă numărul mare de persoane care bagă bani în jocurile de noroc, sperând că vor avea un trai mai bun. În timpul scurt în care am stat de vorbă cu Teodor Negru, vânzător ambulant pentru emisiunea-concurs Super Bingo Metropolis, aproape în fiecare minut, veneau oameni şi introduceau bilete în urnă. „Deşi preţurile biletelor sunt destul de ridicate, între 10 şi 20 de lei, sunt tot mai multe persoane care vin şi joacă la noi şi asta, pentru că oamenii încă mai trăiesc cu speranţă”. Am stat de vorbă şi cu o casieră a unei agenţii a Loteriei Române din Deva, Dina Lilianu: „Faţă de anul trecut, a mai crescut numărul celor care joacă la Loteria Română, iar când sunt reportate sume mari de bani, se înghesuie foarte multă lume”.

Nu de aceleaşi profituri se bucură însă agenţiile de pariuri sportive şi deţinătorii aparatelor de jocuri electronice. „Situaţia stă foarte rău la jocurile electronice. Este ora 13 şi nu sunt în aparat nici măcar doi lei”, mai spune Dina Lilianu. La casele de pariuri din Deva, numărul clienţilor este cam tot acelaşi ca şi în anii trecuţi dar nu se mai joacă sume mari de bani, în medie câte doi-trei lei, cel mult cinci lei. Am cerut şi părerea unui jucător: „Joc la pariuri sportive o dată, de două ori pe săptămână, cel mult cinci lei pe bilet şi asta, pentru că nu are rost să bag mai mult, pentru că poate nu câştig”, spune Sorin Lihu. (A. R. Mîţ)

Comentarii (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. IMPERSONAL spune:

    TARE!!! “Speriati de situatia dezastroasa in care se afla economia tarii”…HA HA HA

    Ai dreptate…ma uit la aia care joaca la pacanele si pe fata lor se citeste ca sunt speriati de situatia dezastruasa a tarii!!!HA HA HA

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Ecologiştii vor să campeze la Drumul lui Băsescu

Membrii organizaţiilor care se opun continuării lucrărilor de construire a Drumului Naţional 66 A „Uricani-Herculane” vor să campeze lângă şantier...

Cum s-au scurs 38.000 de lei odată cu apa de ploaie

Tot mai mulţi deveni reclamă faptul că municipiul este plin de ţânţari şi tot felul de gâze, de nu mai...

Talentul bate experienţa

Tenismena Raluca Ciufrilă (13 ani), legitimată la SCM Deva, a jucat finala probei de dublu şi a ajuns în semifinale...

Închide