Jiul se „limpezeşte” de pariori

FOTBAL - DIVIZIA B -  FORTUNA COVACI - JIUL PETROSANI

Ciprian Marinuţ

Finanţatorul grupării Jiul Petroşani, Alin Simota, a declarat că jucătorul Valentin Stancu va fi exclus din lot, deoarece a deţinut o casă de pariuri în Vulcan, până în urmă cu două săptămâni.

Fotbalist la Jiul, patron la pariuri
Cam aceasta a fost cartea de vizită a jucătorului Valentin Stancu, până nu demult.  Însă, după ce fotbalistul a renunţat la afacere, şi clubul din Petroşani va renunţa la serviciile sale. „Sunt jucători în cadrul clubului, care au case de pariuri. Aşa ceva nu se poate. Valentin Stancu a avut până acum două săptămâni, casa lui de pariuri în Vulcan. El va fi exclus din lot. Vom lua măsuri radicale, pentru că nu se mai poate aşa ceva. Vin oamenii la meci, ca să vadă ce? Înainte, îi mai băgăm în cantonamente, le luam telefoanele, dar acum au laptop-uri şi pariază pe Internet. Am început să luăm măsuri, pentru a face curăţenie şi am oprit conexiunea la Internet din cadrul clubului, le luam telefoanele, facem tot ce putem”, a spus Alin Simota, finanţatorul Jiului.

Cere intervenţia FRF
Simota a precizat că Federaţia Română de Fotbal şi organele abilitate ar trebui să ia măsuri în ceea ce priveşte pariurile. „Toată lumea ştie că o parte din fotbalişti joacă la pariuri. Singurul perdant este fotbalul în sine şi suporterii. Nu vreau să bag bani ca un tâmpit, pentru ca unii să îşi bată joc de simbolul Jiul Petroşani. O să ies cu nume clare, cu date, dar nu e momentul acum să fac circ la echipă. Acei câţiva vor dispărea. Îi voi da şi pe mâna organelor competente, să terminăm odată cu circul. Eu vreau să fac ordine în curtea mea şi mai bine joc cu nişte copii care au sufletul curat, decât cu oameni ciudaţi, pe care îi interesează numai rezultatul de la final şi dacă le-au venit banii. Dacă nu se va face dreptate şi FRF şi organele abilitate nu vor intra serios în acest cuib al jucătorilor la pariuri, oamenii care bagă bani se vor retrage. Veţi vedea că se vor retrage echipe şi din Divizia B, aşa cum se retrag şi din Divizia C. După terminarea acestor patru etape, vom veni cu date concrete”, a afirmat Alin Simota.

Vrea explicaţii
Valentin Stancu a recunoscut că a deţinut o casă de pariuri, însă a precizat că nu o mai are de două luni. „Acum aflu şi eu că am fost exclus din lot. Nu am jucat de trei etape, pentru că am fost accidentat. Chiar nu ştiu de ce patronul a făcut o asemenea declaraţie la adresa mea. Am avut o casă de pariuri la Vulcan, dar nu o mai am de două luni. De obicei, nu joc la pariuri şi nu aş murdări niciodată imaginea unui club care mi-a întins o mână de ajutor în urmă cu doi-trei ani, când mă lăsasem de fotbal şi plecasem în Italia. Voi avea o discuţie cu domnul Alin Simota, pentru că merit o explicaţie. Eu vreau să rămân la Jiul Petroşani şi să-mi fac datoria la echipă”, a declarat jucătorul.

„Albi” şi la lot, şi la rezultat
Fără Stancu, dar şi fără alţi nouă indisponibili, Jiul a remizat, în etapa de sâmbătă, 0-0, în meciul din deplasare cu CS Otopeni, asigurându-i un debut cu dreptul noului antrenor, Toni Sedecaru. Omul meciului a fost portarul Jiului, Hotoboc, care a închis poarta minerilor.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.