Fiscul blochează conturile datornicilor la stat

01 bani

Nicoleta Popa

În primele 10 luni ale anului, aproape 400 de hunedoreni s-au ales cu salariile şi conturile blocate, pentru că nu şi-au plătit datoriile către stat. Sumele proprite de Direcţia Generală a Finanţelor Publice Hunedoara au ajuns la 2.578.643 de lei, de aproape 130 de ori mai mari ca anul trecut. Numărul locuitorilor din judeţul Hunedoara care au conturile blocate din cauză că nu şi-au plătit impozitele pe venit a crescut anul acesta de patru ori faţă de 2008, când în această situaţie se aflau puţin peste 80 de persoane.

Sechestrul pe bunuri, în creştere
Pentru a-şi recupera banii, Fiscul a trecut şi la proprirea lor de la terţi, ceea ce înseamnă că sumele datorate se iau din contul celui care trebuie să dea bani persoanei în cauză, de exemplu, de la angajatori. Totodată, fiscul a pus şi sechestru pe bunurile imobile şi mobile ale unor persoane fizice din judeţ, care nu şi-au achitat datoriile către stat. În acest caz, sumele ajung la 219.000 de lei, de 25 de ori mai mari decât în aceeaşi perioadă a anului trecut.
În ceea ce priveşte plata taxelor şi impozitelor locale, 30 la sută din persoanele fizice ale municipiului Deva nu şi-au achitat aceste obligaţii. Pentru neplata impozitului pe locuinţe, maşini sau amenzi, Primăria municipiului Deva a luat măsura propririi pe salariu sau pensie pentru 150 de deveni.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.