FlashSport

Jiul „se stinge“ cu scandal

Ciprian Marinuţ

Clubul fanion al Văii Jiului va fi exclus din campionat, întrucât oficialii echipei nu au putut face, ieri, dovada plăţii restanţelor către jucătorii cu litigiile câştigate. De parcă încetarea activităţii nu ar fi fost suficient de umilitoare, patronul Alin Simota a declanşat „spălarea rufelor murdare” în văzul lumii, iar unii jucători au reacţionat ameninţând cu… justiţia.

Au ratat şi ultima şansă

Apele „financiare” ale Jiului au rămas tulburi şi după cele două săptămâni de „prelungire” oferite de amânarea etapei a 20-a şi de runda liberă cadou din meciul cu CFR Timişoara, echipă ce a abandonat încă din tur. Finanţatorul alb-negrilor, Alin Simota, n-a găsit soluţia minune de salvare a echipei, iar jucătorii care au câştigat memoriile pentru neplata salariilor, circa 130.000 de euro, au rămas tot cu buzunarele goale. Drept urmare, Jiul nu va fi programată pentru meciul de sâmbătă cu Fortuna Covaci şi va fi exclusă din campionat, deoarece se află la cea de-a doua neprogramare. „Ne pare rău, dar nu am putut plăti datoria. Noi doream să ne prezentăm la joc, dar Federaţia nu ne va programa, din cauza datoriilor”, a declarat vicepreşedintele Jiului, George Boboc.

Explicaţiile lui Simota

Ca să iasă basma curată pentru apatia dovedită în tentativa de salvare a echipei, patronul alb-negrilor a precizat că renunţă la Jiul din cauza lipsei de implicare a autorităţilor locale şi a fotbaliştilor ce joacă la pariuri, flagel care macină fotbalul de câţiva ani. „De doi ani, nu am simţit nici un sprijin din partea factorilor locali. În plus, am avut jucători ciudaţi la echipă. Valentin Stancu era proprietar de casă de pariuri în Vulcan. Am avut meciuri dubioase cu Universitatea Cluj şi Mureşul Deva şi atunci, am ajuns la concluzia că nu mai are rost să pierd bani cu astfel de jucători. Dacă se va sesiza cineva, le vom sta la dispoziţie cu date, dar până acum, nu am fost contactat de nimeni din Federaţia Română de Fotbal”, a spus Simota.

Foştii jucători ameninţă cu justiţia

În replică, foştii jucători ai echipei Jiul, Valentin Stancu şi Mircea Ilie, au ameninţat că îl vor acţiona în justiţie pe patronul grupării din Petroşani. „Dacă mai continuă cu astfel de acuzaţii, o să-l dau în judecată. Din cauza celor spuse de el în presă, că aş fi pariat pe echipă, nu am fost primit la un club. La casa de pariuri pe care am avut-o la Vulcan, nici măcar nu se paria pe Liga a II-a. Dacă a avut îndoieli în ceea ce mă priveşte, de ce ne-a mai lăsat să jucăm? De ce nu m-a exclus din lot atunci când a simţit ceva? Spune că va aduce probe. Ce probe să aducă? Pentru că nu are ce dovezi să aducă în ceea ce mă priveşte”, a declarat Valentin Stancu.

La rândul său, Mircea Ilie a precizat că îl va acţiona în judecată pe Simota. „Am jucat la Jiul fără bani. Dacă jucam la pariuri, atunci de ce m-am împrumutat la prieteni? Plus că eu nu am stat la stadion, m-am mutat într-un apartament cu Cornel Gheţi. E o mizerie ceea ce spune Alin Simota. Am dat cele mai multe goluri în tur, mi-am făcut datoria faţă de această echipă şi drept răsplată, sunt terfelit în presă”, a spus Mircea Ilie.

One thought on “Jiul „se stinge“ cu scandal

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura