Jane Magaon a demisionat din Consiliul Local Hunedoara

05-Magaon-CLHDSorina Popa

Aşa cum era de aşteptat, consilierul liberal Jane Magaon (foto) a demisionat din Consiliul local Hunedoara. Acest lucru se vehicula deja de ceva vreme, iar ieri acesta a făcut anunţul oficial.

Vrea să ajute primăria
„Am demisionat din Consiliul Local deoarece nu vreau să se interpreteze lucrurile şi să se ajungă să mi se reproşeze că sunt în incompatibilitate. Vreau să evit un eventual conflict de interese. Asta, pentru că sunt subcontractant la Proserv, pentru realizarea reţelei de gaz metan la fostul sit industrial din Hunedoara, care a fost ecologizat. Nu am participat la licitaţie, de aceea eu spun că nu sunt în incompatibilitate. Sunt doar subcontractant. Proiectul este unul cu fonduri europene. De aceea, am demisionat, decât să fiu acuzat de alte lucruri. Contractul meu este în valoare de 700.000 de lei. Nu e o lucrare simplă. Nu se câştigă nu ştiu ce, dar am decis să ajut Primăria Hunedoara, beneficiarul lucrării, pentru că altfel se pierd fondurile europene”, a declarat Jane Magaon pentru MESAGERUL HUNEDOREAN.

Clauză contractuală
Jane Magaon a deţinut funcţia de consilier local între anii 2004 şi 2008, iar din 2012 este din nou ales în legislativul hunedorean. Conducerea PNL Hunedoara susţine că Jane Magaon rămâne în structurile partidului, chiar dacă nu mai e ales local. „Nu am mai vorbit cu domnul Jane Magaon de vreo trei luni. Dar, din câte ştiu, domnia sa a fost unul dintre ofertanţii pentru lucrarea de gaz metan necesară finalizării Parcului industrial din municipiul Hunedoara. Dacă el şi-a dat demisia din Consiliul Local, deduc că a avut oferta cea mai bună şi s-a calificat ca subcontractant. Dealtfel, lucrările pe care le ofertează sunt greu de realizat de către alte companii, iar antreprenorul general are ca opţiune preferenţială pentru contracte de subantrepriză, agenţi economici locali. Pot să vă asigur însă că domnul Magaon este un liberal autentic, coleg de nădejde, care va face parte  fără nici un dubiu şi în viitor din structura PNL”, a declarat deputatul Carmen Hărău, copreşedinte al organizaţiei municipale Hunedoara a PNL.
Contactat telefonic, administratorul firmei Proserv, antreprenorul general al proiectului, a declarat că „Societatea Proserv are clauză prin care i se interzice să întocmească un subcontract cu firme reprezentate de persoane care ar intra în incompatibilitate după semnarea actelor, sub sancţiunea nulităţii contractului”.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.