Jandarmii montani au prins doi hoţi care au prădat o firmă de construcţii

Natalia Bumbac

Doi tineri din Valea Jiului, puşi pe căpătuială necinstită, au furat unelte de lucru de la o firmă de construcţii. Ghinionul lor a fost că au dat nas în nas cu jandarmii montani, care le-au stricat planurile. Valoarea sculelor furate depăşeşte 6.000 de euro.
Din datele oferite de Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Hunedoara, luni, 13 august, jandarmii de la Postul Montan Parâng au depistat pe drumul forestier Saşa, din Petroşani, doi tineri care aveau la ei unelte de tăiat, filetat şi găurit cu acumulatori, un malaxor, un aparat sudură, o rindea electrică, o maşină de şlefuit, polizoare unghiulare, cabluri de diferite dimensiuni, freze verticale. Părându-li-se suspectă toată această situaţie, jandarmii au solicitat un echipaj de poliţie la faţa locului. În urma verificărilor, poliţiştii au constatat că bunurile au fost furate de la o firmă din Aninoasa, iar valoarea acestora este de aproximativ 6.000 de euro. Cei doi tineri, unul de 19 ani din Aninoasa şi altul de 23 de ani din Petroşani, au fost duşi la sediul Poliţiei pentru a fi audiaţi, fiind deschis pe numele lor dosar penal de furt calificat. Bunurile găsite asupra lor au fost recunoscute de patronul firmei de la care au fost furate, prejudiciul fiind, în acest mod, recuperat integral. Cei doi tineri au fost puşi sub control judiciar, iar poliţiştii fac cercetări pentru a stabili dacă au comis şi alte infracţiuni în trecut.
Faţă de aceştia a fost impusă măsura controlului judiciar pe o perioada de 60 de zile, poliţiştii continuând cercetările în vederea documentării activităţii infracţionale a acestora.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.