Jandarmeria Română a devenit membru în Comisia Internaţională de Salvare Alpină

Conducerea Comisiei Internaţionale de Sal­vare Alpină (CISA) a transmis certificatul care atestă primirea Jandarmeriei Române ca mem­bru în cadrul asociaţiei. Astfel, Jan­dar­meria Română a primit recunoaşterea in­ter­naţională a capabilităţilor (dotare, pregătire, competenţe) de salvare a persoanelor în me­diul montan.
Calitatea de membru al CISA oferă acces la re­sursele de pregătire internaţionale, parti­ci­parea la schimburi de informaţii şi de expe­rienţă cu practicieni din 41 de ţări şi 122 de organizaţii şi va permite Jandarmeriei să ofere comunităţii un serviciu de intervenţie în mediul montan mai eficient, cu o resursă umană mai bine pregătită, conform standardelor impuse la nivel internaţional.
Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Hune­doara are în structura organizatorică nouă posturi montane de jandarmi: Câmpu lui Neag, Straja, Pasul Vâlcan, Parâng, Nucşoara, Râu de Mori, Costeşti, Sarmizegetusa Regia – Gră­diştea de Munte şi Vaţa de Jos şi peste 70 de jandarmi montani.
Astfel, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Hunedoara este unitatea Jandarmeriei Române cu cea mai pondere a structurilor montane de jandarmi şi de asemenea, singura unitate care are în structura organizatorică un detaşament format numai din jandarmi montani, respectiv Detaşamentul 3 Jandarmi Lupeni.
Comisia Internaţională de Salvare Alpină (CISA) a fost fondată în 1948 şi este o orga­nizaţie independentă, la nivel mondial, a cărei misiune este de a oferi „o platformă pentru salvarea montană şi organizaţii conexe pentru a disemina cunoştinţele cu scopul principal de a îmbunătăţi serviciile de salvare montană şi siguranţa acestora”. (M. Crivăţ)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare