Jandarm hunedorean medaliat de preşedintele ţării

Cristina Ghenea

Un jandarm hunedorean a fost medaliat de preşedintele României, ca urmare a implicării sale în acţiunile de ajutor acordat sinistraţilor afectaţi, iarna trecută, de viscol şi zăpadă. Plutonierul Daniel Luca (foto) a primit medalia „Bărbăţie şi Credinţă” în clasa a III-a, cu însemn militar.
În luna februarie a acestui an, plutonierul a făcut parte din cele trei echipaje de jandarmi, care au însoţit transporturile umanitare ce au plecat din judeţul Hunedoara către zonele afectate de ninsorile abundente din judeţele Călăraşi, Buzău şi Galaţi. În plus, acesta s-a ocupat şi de împărţirea de alimente şi apă şoferilor de TIR, care – tot în perioada respectivă – au rămas timp de 48 de ore în judeţul nostru. Colegii săi au numai cuvinte de laudă la adresa lui.
„Mi-am făcut doar datoria“
Jandarmul are 42 de ani, este căsătorit şi are un copil. Este angajat în Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Hunedoara din anul 1998, iar pe timpul carierei sale, a fost apreciat cu calificativele de bun şi foarte bun şi a primit numeroase recompense. De la încadrare până în prezent, a executat doar misiuni de ordine publică. „Am fost plăcut surprins de faptul că mi s-a acordat această medalie. Ca militar, este o onoare să primesc o medalie din partea Preşedintelui României. Nu mi-am făcut decât datoria alături de colegii mei. Bineînţeles că misiunile de asigurare protecţiei transporturilor umanitar în zone în care zăpada depăşea 2 metri presupuneau şi un anumit grad de dificultate. Acum, privind această medalie, mă încearcă un sentiment de bucurie, ştiind că munca mea este apreciată”, a precizat Daniel Luca.
Într-adevăr, o astfel de medalie are o însemnătate nepreţuită pentru un militar. Medalia „Pentru Bărbăţie şi Credinţă” a fost constituită prin Decret Regal, în noiembrie 1903. Această distincţie era menită să răsplătească ofiţerii şi agenţii de poliţie, precum şi orice alte persoane care au contribuit la restabilirea ordinii şi siguranţei publice. Deşi nu erau menţionaţi expres în Regulamentul medaliei, jandarmii care asigurau, în mediul rural, funcţiile poliţiei din localităţile urbane, vor beneficia şi ei de această distincţie.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare