Cine a apăsat pe trăgaciul armei care l-a omorât pe Şerb Ioan?

Cristina Ghenea

Exact cum era de aşteptat, decesul suspect al lui Şerb Ioan (foto), bărbatul de 49 de ani, din Orăştie – care a murit împuşcat cu arma unui poliţist – s-a dovedit a fi un caz  care ridică mari semne de întrebare. Medicii legişti infirmă faptul că omul s-ar fi împuşcat şi susţin că altcineva a apăsat pe trăgaciul armei, fapt care explică şi reticenţa oamenilor legii în ceea ce priveşte mediatizarea cazului.

Ca de obicei, mortul este de vină
Şerb Ioan şi-a pierdut viaţa marţi după-amiază, fiind împuşcat cu arma de vânătoare (n.r. marca Winchester) a unui poliţist, chiar în curtea casei omului legii. Iniţial, reprezentanţii Inspectoratului Judeţean de Poliţie Hunedoara au lăsat să se înţeleagă că a fost vorba despre o sinucidere accidentală, fără, însă, să facă declaraţii oficiale presei. Ulterior, însă, s-a descoperit că trăgaciul armei a fost apăsat de altcineva. Tragedia a avut loc în curtea casei lui Roman Murg, agent de poliţie în cadrul Biroului Rutier al Poliţiei Orăştie. Potrivit procurorilor, acesta susţine că intrase în casă după o cârpă cu care să lustruiască arma, moment în care trăgaciul a fost apăsat, iar Şerb Ioan a fost omorât. Curios, însă, este faptul că medicii legişti exclud posibilitatea ca victima să fi fost autorul faptei. „Decesul a survenit în urma unei plăgi împuşcate pectorale, cu leziuni toracice grave, urmând a se stabili – probabil de către Inspectoratul Judeţean de Poliţie – prin expertiză traseologică şi prin trageri experimentale, direcţia şi distanţa de la care s-a tras. Există elemente de maximă certitudine, care atestă faptul că bărbatul a fost împuşcat şi nu s-a împuşcat, iar decesul a survenit imediat“, a declarat medicul legist Dan Mărculescu, şeful Serviciului Judeţean de Medicină Legală.

Surpriză! O a treia persoană, prezentă la locul faptei
Ce au uitat oamenii legii să precizeze, când au oferit primele informaţii presei, este că, în momentul producerii acestei tragedii, în curtea poliţistului mai era prezentă şi o a treia persoană. Este vorba despre un minor în vârstă de 16 ani, nepot al agentului de poliţie, care – spun procurorii – susţine că se îndrepta spre poartă în momentul în care puşca s-a descărcat. „Din declaraţiile celor doi (n.r. ale poliţistului şi ale nepotului acestuia) – singurii martori oculari – reiese că aceştia nu au fost prezenţi lângă victimă atunci când s-a produs descărcarea armei. Tânărul spune că a plecat undeva către poartă, apoi a auzit împuşcătura şi s-a întors, găsindu-l pe bărbat căzut. Urmează să verificăm condiţiile în care agentul de poliţie şi-a lăsat arma neasigurată, cu un glonţ pe ţeavă. Nu excludem nici una dintre ipoteze – ca victima să se fi împuşcat singură, ca tânărul să se fi jucat şi, din greşeală, să-l fi împuşcat pe bărbat şi nici varianta în care arma să se fi descărcat accidental. La acest moment (n.r. ieri), nu s-a dispus începerea urmăririi penale faţă de nici una dintre persoane, dar luăm în calcul toate variantele. Putem vorbi şi de o neglijenţă a agentului de poliţie în luarea măsurilor de asigurare a acestei arme“, a declarat procurorul Adina Velescu, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Hunedoara.
Rudele victimei spun că bărbatul îl cunoştea demult pe poliţist, muncind cu ziua pentru el. Pe de-o parte, acestea exclud posibilitatea ca agentul să fi avut motive să apese pe trăgaci, însă pe de altă parte, susţin că decedatul n-ar fi avut cum să se împuşte singur. Agentul de poliţie nu a fost de găsit la locuinţa sa din Orăştie. Rămâne de văzut care sunt concluziile anchetei procurorilor, cu privire la circumstanţele producerii acestei tragedii.

10 comentarii la „Cine a apăsat pe trăgaciul armei care l-a omorât pe Şerb Ioan?

 • 10 august 2012 la 8:26
  Permalink

  Din cauza banilor la impuscat ,omul a mers dupa datoria care avea sa io dea pentru munca depusa ,totul este clar ,a fost executat .

 • 10 august 2012 la 9:46
  Permalink

  “sinucidere accidentală”-tare de tot. Cristina, tu ai scos perla asta sau politistii?

 • 11 august 2012 la 23:37
  Permalink

  Nu a fost o sinucidere, nu s-a impuscat accidental. Banii nu au fost nici ei un motiv, respectivul politist nefiindu-i dator. A fost impuscat din fata, de la o distanta de cativa metri, deci da, a fost executat. De ce? Singurul care ar spune nu o va face niciodata. Iar justitia din Romania…isi face treaba?

 • 12 august 2012 la 11:44
  Permalink

  Toate variantele ar trebuii sa fie in ordinea urmatoare 1.politistu a tras 2. copilu a tras 3. arma sa descarcat singura ,oricum aici un mare semn de intrebare deoarece medicu legist a zis clar ca sa tras de la distanta, iar arma daca a fost un Winchester aceste arme sunt de o siguranta sporita si de precizie, dat fiind ca detinatoru era vanator sigur nu vroia sa scape vre`un vanat , sincer a 3-a varianta cade si ea. Politistului trebuia sa i se deschida deja dosar de urmarire penala si suspendarea din cadru politiei pe durata anchetei pentru lasarea armei nesupravegheata si armata conform regimului armelor si munitiilor. Copilu cercetat si el, ce daca e minor? cu toti trebuie sa fim responasbili pentru fapetle noastre si sa dam socoteala cand este nevoie.
  Cat despre cei doi ca nu au fost defata cand tragedia sa intamplat nu o va crede nimeni, sper ca justitia sa faca lumina totala in acest caz pentru ca unu din cei doi a apasat cu siguranta acel tragaci.

 • 14 august 2012 la 12:13
  Permalink

  Politia din start a incercat sa asi acopere colegul este drept ca pe mort nu o sa al anvie dar pentru linistea familiei vinovatul ar trebui sa recunoasca .Din cate stiu eu armele au un regim special de depozitare ma refer ca arma trebuie anchisa antrun dulap special pentru asa ceva iar munitia trebuie inchisa separat .Acuma antrebarea oare cine tine glont pe teava an timp ce ai arma an dulap si 2 oare cine sau cum poate curata o arma daca are glont pe teava .Spunea cineva ca politistul trebuia dat afara si eu cred la fel sau macar suspendat din serviciu pe aceasta perioada.Personal cunosc ambele persoane si tot respectul pentru ei dar daca se da dovada ca cineva care detine o arma nu respecta lege armelor si munitiilor consider ca trebuie sa dea socoteala pentru fapta sa

 • 14 august 2012 la 12:13
  Permalink

  Dumnezeu sa-l ierte si sa se odihneasca in pace…

 • 17 august 2012 la 19:13
  Permalink

  ptr “nicogeo” :
  – m-as bucura daca ai scrie corect ( “sa al anvie “,”anchisa”, etc )
  – politia nu a incercat sa acopere nimic ,parerea* legistului este importanta !
  – daca cunosti ambele persoane ,mai bine taci,pentru ca stiu sigur ca habar nu ai de nimic

  PS pacat ca toti * stiu TOT ,dar de fapt nu stiu chiar nimic !

 • 18 august 2012 la 1:34
  Permalink

  pentru Marius:
  Stii tu mai mult?

 • 21 septembrie 2012 la 14:03
  Permalink

  nesimtit si prost ii ala care spune ca banii au fost de vine fraierilo r eu sunt neam cu el si nimeni nu au fost de vina el a tras dar arma a fost cu doua gloante in ea politistul a descarcat arma si celalalt a intrat automat

 • 25 septembrie 2012 la 3:57
  Permalink

  El a tras adica cine? Cum a descarcat politistul arma?

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Jandarm hunedorean medaliat de preşedintele ţării

Un jandarm hunedorean a fost medaliat de preşedintele României, ca urmare a implicării sale în acţiunile de ajutor acordat sinistraţilor...

Gura lumii 10.08.2012

Cică-i supărare mare în rândul unor locuitori din urbea cu cetate, care se plâng că nu mai au mult, şi

Spaniolii vor îmbutelia apă plată la Uricani

Investitori spanioli vor să-şi deschidă o fabrică de îmbuteliere a apei plate, extrasă din izvoarele subterane al zonei Câmpu lui...

Închide