Iuliu Winkler: România a înregistrat 6 miliarde de euro evaziune fiscală în domeniul TVA

2 iunie 2019 | Adauga un comentariu | Publicat in: Politica si administratie

Iuliu WINKLER in the EP in Strasboourg

Sorina Popa

Europarlamentarul hunedorean Iuliu Winkler (foto), care a câştigat un nou mandat de deputat în PE, a ţinut să mulţumească tuturor celor care au făcut posibilă această performanţă.

Semnale foarte grave
Winkler a declarat, în conferinţa de presă, că e nevoie să fie lăsate la o parte bătăliile politice şi să ne ocupăm şi de partea economică a ţării. ”Cineva ar trebui să se ocupe şi de mediul economic, deoarece semnalele care vin din cadrul acestuia sunt foarte grave“, a spus europarlamentarul Iuliu Winkler.
„Pot să vă spun despre lipsa de predictibilitate şi lipsa de transparenţă în tot ceea ce se întâmplă, pentru că am văzut în ultimii doi ani o debandadă fiscală fără precedent, cu măsuri care unele se contrazic pe altele, care nu permit planificarea. Vedem că avem în domeniul TVA, dacă vorbim numai despre acesta, o evaziune care ne clasează pe primul loc în Uniunea Europeană, conform datelor Comisiei Europene. Ultimul an pe care l-am încheiat şi pentru care avem date a înregistrat 6 miliarde de euro evaziune fiscală numai din domeniul TVA; asta înseamnă aproape 3 la sută din PIB-ul României. Deci, vorbim despre o situaţie de o gravitate extremă“, a declarat deputatul european.

Problema adoptării târzii a Legii bugetului
Iuliu Winkler a atras atenţia şi asupra faptului că gradul de absorbţie a fondurilor europene a ajuns la numai 20 la sută, cu numai un an şi jumătate înainte de finalul perioadei de şapte ani de finanţare europeană. În acest context, el a apreciat că România va pierde bani de la Uniunea Europeană.
În plus, susţine parlamentarul european, adoptarea legii bugetului de stat abia în primăvara acestui an va conduce la situaţii în care proiectele de investiţii publice nu vor putea fi implementate din cauză că banii au venit prea târziu, iar procedurile de licitaţie decurg greu.
„În momentul în care bugetul României pe 2019 a fost adoptat în cursul lunii martie şi abia în cursul lunii aprilie judeţele şi-au putut stabili bugetele, vom vedea, din nou, aceeaşi poveste binecunoscută la sfârşitul anului: a proiectelor care nu mai pot fi implementate pentru că licitaţia a durat mult, pentru că avem contestaţii şi aşa mai departe. Deci, investiţiile în infrastructură stagnează şi din motivul nerespectării legii la nivel central. Eu cred că, în paralel cu lupta politică, ar trebui să se ocupe cineva şi de economia României“, a declarat Iuliu Winkler în conferinţa de presă.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Curtea de Conturi dă o lovitură puternică Serviciului Judeţean pentru Ocrotirea Animalelor fără Stăpân

Bomba care a explodat vineri în şedinţa Consiliului Judeţean Hunedoara este că instituţia judeţeană trebuie să se retragă din Asociaţia...

Doi hunedoreni tratează bolnavii cu Terapie Bowen la CARP Deva

Nu sunt doar nişte simpli terapeuţi. Sunt nişte oameni minunaţi, care au înţeles că în fiecare zi au o misiune...

Mobilizare la unităţile medicale la care au ajuns copiii cu meningită

Cele două spitale din Valea Jiului, cel de la Lupeni, respectiv cel de la Petroşani, unde au ajuns cei doi...

Închide