Curtea de Conturi dă o lovitură puternică Serviciului Judeţean pentru Ocrotirea Animalelor fără Stăpân

2 iunie 2019 | 2 Comentarii | Publicat in: Politica si administratie

Sorina Popa

Bomba care a explodat vineri în şedinţa Consiliului Judeţean Hunedoara este că instituţia judeţeană trebuie să se retragă din Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară „Serviciul Judeţean pentru Ocrotirea Animalelor fără Stăpân”.

Curtea de Conturi Hunedoara a dat un ultimatum Consiliului Judeţean pentru a nu mai finanţa această asociaţie. Şi bine face. Pentru că, de la înfiinţarea asociaţiei, aceasta nu a reuşit să facă decât să consume banii hunedorenilor. De ce spunem acest lucru? Pentru că, în timp ce adăposturile asociaţiei au puţine animale, adăposturile private sunt arhipline şi nu au finanţare pentru a hrăni animalele luate de pe stradă. În timp ce Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Serviciul Judeţean pentru Ocrotirea Animalelor fără Stăpân are angajaţi mulţi, care primesc bani de la Consiliul Judeţean şi de la zeci de primării, nu au reuşit să eficientizeze serviciul. Pentru că cei din asociaţiile private au ridicat câinii de pe străzi şi i-au dus în adăposturi. ”Este o hotărâre a Curţii de Conturi, care spune că nu e legal să finanţăm asociaţia respectivă. Vom căuta soluţii, nu putem lăsa câinii fără stăpâni. Conform legii, trebuia ca UAT-urile să-şi asume responsabilitatea asociaţiei pentru animalele fără stăpân”, a declarat Mircea Bobora, preşedintele CJ Hunedoara.
Anual, Consiliul Judeţean a finanţat cu două milioane de lei această asociaţie. „Vrem să aflăm dacă în România mai există o asemenea asociaţie”, a adăugat Mircea Bobora.
În altă ordine de idei, precizăm că aleşii judeţeni au votat, vineri, declanşarea procedurii pentru desemnarea unui nou director al Teatrului I.D.Sîrbu din municipiul Petroşani. Asta, după ce fostul şef al teatrului, Cosmin Rădescu, nu a trecut de examenul anual, el fiind nevoit să părăsească fotoliul de director al instituţiei culturale. Şeful CJ Hunedoara, Mircea Bobora, a spus că în cel mai scurt timp posibil va fi organizat concursul pentru ca Teatrul „I.D. Sîrbu“ să aibă un nou director.

Loading...

Comentarii (2)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. Dan spune:

  Excelenta decizie! 2 milioane pe an si zero rezultate! Totusi ar trebui sa merga Curtea de Conturi pe acolo ca sa returneze banii. Alte adaposturi se bat sa obtina bani din surse private si au muuult mai multi “pensionari”. Rusine sa le fie ca au profitat atat de mult de pe urma unor animale parasite!

 2. Dura lex, sed lex spune:

  Stimată doamnă Sorina Popa,
  Eu nu reușesc să-mi dau seama ce se întâmplă de fapt: încercați să vă bateți joc de noi, cititorii Mesagerului Hunedorean, sau încercați să vă bateți joc de cariera dvs. în jurnalism?!
  Haideți să vedem argumentele care îmi generează această dilemă:
  1. Începem cu titlul: “Curtea de Conturi dă o lovitură puternică bla-bla-bla”… Ei bine, Curtea de Conturi nu a dat nici o lovitură nimănui. A dispus doar niște măsuri de conformare, care există scrise negru pe alb într-un document care – culmea! – este un document ce poate fi solicitat de orice persoană (deci chiar și de un jurnalist care vrea să informeze corect opinia publică) în temeiul Legii 544/2001 privind liberul acces la informațiile de interes public. Este vorba de decizia nr. 21/08.10.2018 a Camerei de Conturi Hunedoara, primită la C.J.H. la puțin timp de la emitere. Observați doar data documentului – 8 octombrie 2018 – adică acum aproape 8 luni, atunci când a început de fapt această mascaradă…

  2. “Bomba care a explodat vineri în ședința bla-bla-bla” nu a explodat deloc. Pentru că, la Consiliul Județean, așa cum am precizat mai sus, se știa din octombrie 2018 că trebuie dispuse unele măsuri de conformare. Ba mai mult, Consiliul Județean Hunedoara a contestat respectivul document la Curtea de Conturi a României, de unde a primit ca răspuns încheierea nr. 8/22.04.2019. Observați din nou data, este vorba de 22 aprilie 2019! Deci, ce a explodat în ședința de vineri 31 mai 2019?! Dezinformarea și minciuna prin omisiune, astea da, au explodat…

  3. Vedeți ce ați realizat?! Vedeți ce s-a întâmplat? Dacă v-ați fi făcut datoria să vă informați corect despre documentele mai sus enunțate, apoi să informați corect cititorii Mesagerului Hunedorean (față de care, prin atitudinea dvs. dați dovadă de un imens dispreț), chiar și Dan – cel ce a postat comentariul de mai sus – ar fi înțeles corect situația, iar neuronul lui singuratic nu ar mai fi zăcut în cea mai neagră beznă posibilă…

  4. Iar în finalul acestui articol despre problemele apărute în gestionarea câinilor fără stăpân, dați o nouă dovadă de măiestrie profesională și pomeniți despre declanșarea procedurii pentru desemnarea unui nou director al Teatrului I.D. Sîrbu din municipiul Petroşani… Da, trebuie să recunosc că “bomba” din ședința CJH, Curtea de Conturi și câinii fără stăpân au cam tot atâtea în comun cu desemnarea unui nou director la Teatrul I.D. Sîrbu, cât aveți dvs. în comun cu jurnalismul independent, prestat în mod profesionist. Din păcate!

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Doi hunedoreni tratează bolnavii cu Terapie Bowen la CARP Deva

Nu sunt doar nişte simpli terapeuţi. Sunt nişte oameni minunaţi, care au înţeles că în fiecare zi au o misiune...

Mobilizare la unităţile medicale la care au ajuns copiii cu meningită

Cele două spitale din Valea Jiului, cel de la Lupeni, respectiv cel de la Petroşani, unde au ajuns cei doi...

Urmează „Cupa Vacanţei” la Aqualand

Complexul Aqualand Deva organizează „Cupa Vacanţei” la înot, cei mici fiind invitaţi să-şi demonstreze, contracronometru, abilităţile de buni înotători.

Închide