ComunitateEducatie si cultura

Iubitorii de carte sunt invitaţi la Salonul Hunedorean al Cărţii

Biblioteca Județeană „Ovid Densusianu” Hunedoara – Deva, cu sprijinul Consiliului Județean Hunedoara, organi­zează, în perioada 12 – 15 oc­tombrie 2022, cea de-a XXI-a ediție a Salonului Hunedorean al Cărții, eveniment cultural devenit tradițional, foarte apre­ciat de iubi­torii de carte din Deva și din județul Hunedoara.

Ce edituri participă
„Salonul va fi accesibil pu­blicului zilnic între orele 1000 și 2000, intrarea fiind gratuită. Salonul Hunedorean al Cărții este evenimentul cultural pe care biblioteca județeană îl pre­gătește din timp, cu mult pro­fesionalism, cu drag și respect față de cititorii fideli, față de toți prietenii cărții, față de oaspeții noștri: scriitori, edituri, librari. Ca și în anii precedenți, și la această ediție vom avea o participare numeroasă, concretizată în cele peste 80 de edituri din țară și din județ. Din țară vor fi prezente următoarele edituri: din Alba Iulia: Aeternitas, din Baia Mare: Proema, din Brașov: Arco Iris, Okian, din Brăila: Torent Press, din București: Academia Română – Institutul Națio­nal pentru Studiul Totalitaris­mului, Alcor Edimpex S.R.L., Alias Publishing, All, Amurg Sentimental, Art, Asociația Macedonenilor din România, Bookzone, Cartex, Corint, Corint Junior, Crime Scene Press, Curtea Veche Publishing, Diana Press, Editura Militară, Eikon, Flamingo, For You, Ganesha, Girasol, Humanitas, Leda, Litera, Meteor Press, Nemira, Niculescu, Noi Media Print, Orizonturi, Paideia, Prior Media Group, RAO, Romhelion, Saeculum IO, Semne – Artemis, Trei, Tritonic, Univers, Univers Enciclopedic Books, Vivaldi, Vremea, Zorio și încă multe altele”, a declarat Sebastian Bara, managerul Bibliotecii Județene.

Reconstituirea momentului încoronării
„Editurile hunedorene, ca de obicei, vor fi prezente şi vor organiza lansările unor scriitori cunoscuți sau care își vor lansa volumele de debut. Vor fi prezente următoarele edituri din județ: din Deva: Accent Media, Călăuza v.b., Danimar, Editura Episcopiei Devei și Hunedoarei, Emia, Karina, Paula, SETRAS, Vultur ZM, din Hațeg: Elena Francisc Publishing, din Petroșani: Tehno-Art, din Simeria:Traian Dorz. Un moment deosebit de emoționant, care va bucura publicul prezent la Salonul Hunedorean al Cărții, va fi dedicat împlinirii unui secol de la is­torica încoronare a Regelui Ferdinand și a Reginei Maria, la 15 octombrie 1922, la Alba Iulia. Oaspeții noștri, membrii Asociației Culturale pentru Istorie Vie din Alba Iulia vor pune în scenă, la nivel de reconstituire vizuală, acest moment de importanță crucială din istoria românilor. Cu ajutorul unei recuzite specifice, cu elementele esen­țiale din regalia României (mantii, coroane, sceptru) și cu un impresio­nant joc actoricesc, se va face o re­constituire sui generis a momentului încoronării regilor României Mari”, a spus Sebastian Bara.
„Așteptat cu nerăbdare de miile de iubitori de lectură care îi vor trece pragul, Salonul Hunedorean al Cărții va prilejui întâlnirea cu personalități de marcă ale culturii noastre care își vor lansa cărțile la Deva. De asemenea, editurile, distribuitorii de carte, librarii și bibliotecarii prezenți la Deva vor fi într-un permanent dialog cu un public avizat, care știe să aprecieze valoarea unei cărți. Este o bucurie pentru noi să constatăm că, deși ne aflăm în era internetului, lectura cărților în format tradițional, pe hârtie, nu și-a spus încă ultimul cuvânt și plăcerea cititului, a răsfoitului unei astfel de cărți nu va dispărea prea curând. Așteptăm, prin urmare, același public numeros, de toate vârstele și ocupațiile, iubitorii de carte și de lectură pentru care, an de an, Salonul Hunedorean al Cărții este o mare sărbătoare a spiritului”, a adău­gat managerul Bibliotecii Județene.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura