Actualitate

Istoria vodcii

Vodca vine din cuvântul rusesc „voda” (apă) și terminația „ka”, care este un diminutiv, așa că vodka s-ar traduce prin „apică” sau „apă micuță”. Vodca este una dintre cele mai cunoscute băuturi spirtoase distilate din lume, care și-a câștigat o mare notorietate în lumea mixologiei mai ales pentru versatilitatea sa incredibilă.

 

Este un compus neutru care, atât în ​​momentul distilării, cât și ulterior, este tratat cu cărbune și alte materiale pentru a obține caracteristica sa distinctivă, o absență aproape absolută a gustului. Prin urmare, își generează aroma caracteristică, foarte identificabilă, cu o singură înghițitură. Nivelul de alcool din vodca este în jur de 40 °, dar gradele de vodca pot varia în funcție de tipurile de vodcă.

 

Vodca Beluga – emag

 

Vodca este produsă în general prin fermentarea grâului și a altor plante bogate în amidon, cum ar fi secara sau cartoful. Deși constă în principal din apă și etanol, această băutură a devenit populară în Europa, înainte de a se răspândi pe toată planeta. Este băutura tipică din Polonia, Rusia și Belarus, unde se bea pură.

 

Chiar dacă cel mai des se găsește în stare pură, vodcă albă sau vodcă neutră, există și vodcă aromată, care a apărut ca o alternativă pentru a reduce tăria vodcii pure și lipsa de gust a acesteia. Obiectivul lor nu era doar să îmbunătățească gustul, ci și în scopuri medicinale. Putem găsi și alte culori diferite, cum ar fi vodca neagră, vodca albastră sau vodca roșie, printre altele.

 

De unde vine vodca?

 

Originea vodcii se găsește în urmă cu mai bine de o mie de ani în Rusia și Europa de Est, o zonă cunoscută sub numele de centura de vodcă . Această zonă a inclus și alte țări precum Polonia, Ucraina, Belarus, țările nordice și statele baltice.

 

Vodka Beluga  vezi ofertele eMag

 

În 1386, alcoolul din vin a fost introdus la Moscova de către negustorii genovezi. Considerat o băutură dăunătoare, guvernul rus a interzis importul acesteia în țară. Mai târziu, când s-a descoperit că alcoolul putea fi extras din grâu și secară, a început să se producă prima vodcă. Cea mai veche referință scrisă cunoscută despre vodcă a fost găsită într-un manuscris polonez din 1405.

 

Până la sosirea împărătesei Ecaterina a II-a, această băutură era de o calitate foarte scăzută, dar ea a impus ca vodca să fie fabricată pe moșiile nobililor. Într-una din acele mici fabrici a fost inventată metoda de purificare a vodcii cu cărbune. Atunci a devenit o băutură de puritate cristalină și de cea mai bună calitate.

 

După primul război mondial, vodca a devenit internațională și a ajuns în America de Nord. După anii 1930, soldații au răspândit băutura cu mare succes în toată America.

 

În timpul celui de-al doilea război mondial, distilatul a încetat să mai fie un produs exclusiv al Rusiei și al altor țări europene și a început să fie produs în țările occidentale, în principal în Statele Unite, unde a început să se facă și vodcă din cartofi și porumb. Astfel, consumul său s-a răspândit în întreaga lume.

 

Poate cea mai cunoscută marcă de vodcă este vodca Beluga, un brand care de la crearea sa în 2002 are grijă de fiecare detaliu al elaborării sale pentru a obține un lichid puternic atât în ​​aromă, cât și în imagine și care este considerat în prezent cel mai bun distilat ultra Premium în Rusia și recunoscut în întreaga lume ca un simbol al luxului și eleganței.

 

Deși se poate spune că fabricarea sa este recentă, aceasta vodca  este fabricată într-una dintre cele mai prestigioase și mai longevive distilerii din Siberia, Distileria Mariinsk, fondată în 1900. Acolo, în partea de est asiatică a Rusiei, își ia Beluga și unul dintre cele mai importante elemente ale sale: apa, care vine de la 300 de metri sub pământ și care conferă cea mai bună calitate distilatului. În plus, ca parte a preparării sale, are o perioadă de odihnă al cărei obiectiv este să stabilizeze și să echilibreze vodca, astfel încât să-și exprime aromele și gustul în cel mai bun mod.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura