FlashSport

Istoria se repetă la „Cupa Liceelor Big FM”

Ciprian Marinuţ

Echipele de la Colegiul Naţional Sportiv „Cetate” şi Colegiul Tehnic „Transilvania” s-au calificat, ieri, în finala „balului fotbalistic al liceelor” şi se vor duela, azi, pentru trofeul pus în joc, la fel cum s-a întâmplat şi la ediţia din 2010.

Profesionişti adevăraţi

Cu o echipă formată exclusiv din jucători legitimaţi la diverse cluburi din Deva, CNS „Cetate” a făcut o demonstraţie de fotbal şi în semifinala cu formaţia Grupului Şcolar „Grigore Moisil”, impunându-se cu categoricul scor de 5-0. Faţă de primul meci, în care s-au distrat cu artiştii de la „Sigismund Toduţă” , acum, „sportivii” au avut un adversar mai competitiv şi au fost nevoiţi să apeleze la mai multe „artificii” din bagajul tehnico-tactic. Cetate a desfăcut prima dată lacătul aglomeratei şi atentei defensive a „minerilor”, printr-un şut surpriză al lui Andrei Moldovan (min. 6). Acelaşi jucător a dus scorul la 2-0, în minutul 12, după o fază lucrată de internaţionalul de juniori Dan Alexandru şi Corado Cîrstoiu, ambii de la Mureşul Deva. Campionii ediţiei trecute s-au dezlănţuit după pauză şi au mai punctat prin Dan Alexandru (23), Jula (33) şi Părău (39), stabilind scorul final la 5-0. Fotbalul de calitate etalat de CNS „Cetate” Deva a fost completat artistic de trupa de majorete pregătită de antrenoarea Mihaela Jecherean.

Victoria nervilor tari

A doua semifinală, în care s-au aflat faţă în faţă Colegiul Tehnic „Transilvania” şi Colegiul Tehnic „Energetic”, a fost mai echilibrată şi animată. Nivelul jucătorilor a fost aproximativ egal, iar diferenţa de 3-1 în favoarea celor de la Transilvania s-a făcut la capitolele strategie şi putere de stăpânire a emoţiilor.

Energeticul a început avântat şi a deschis scorul prin torpila surprinzătoare expediată de Sava în minutul şase. Elanul şi motivaţia speciale ale echipei pregătite de Alexandru Bădoi s-au întors împotriva lor, întrucât în minutul 15, Energeticul a acumulat cinci faulturi de echipă. Cu multă experienţă în futsal, antrenorul Marius Sîrbu şi-a sfătuit perfect formaţia, iar aceasta a obţinut şi al şaselea fault şi, implicit, lovitura de penalitate impusă de regulament. Căpitanul Ciprian Lasc a transformat cu siguranţă şi a stabilit scorul la pauză la 1-1. Golul egalării le-a dat aripi celor de la Auto, iar Mădăraş a adus avantaj echipei sale în minutul 22, după o acţiune perfectă a lui Doarvoaş. Echipa de la Energetic a replicat cu furie, însă cei de la Auto s-au apărat calm şi şi-au majorat avantajul la 3-1 pe contraatac prin Doda (min. 34). Ambele echipe şi-au trecut în cont şi câte o bară, Transilvania prin Lasc (27) şi Energeticul prin Sevastiţa (38), iar Stănilă de la Energetic a ratat o lovitură de penalitate în penultimul minut de joc.

Rezultatele meciurilor:

Luni, 24 ianuarie

-Grupul Şcolar „Grigore Moisil” – Liceul Teoretic „Traian” 2-0

-Liceul de Muzică şi Arte „Sigismund Toduţă” – CNS „Cetate” Deva 1-13

Marţi, 25 ianuarie

-Liceul „Decebal” – Colegiul Tehnic „Transilvania” 1-7

-Liceul Pedagogic „Sabin Drăgoi” – Colegiul Tehnic Energetic 1-3

Miercuri, 26 ianuarie

-Semifinala I: Grupul Şcolar „Grigore Moisil” – CNS „Cetate” Deva 0-5

-Semifinala II: Colegiul Tehnic „Transilvania” – Colegiul Tehnic Energetic 3-1

Joi, 27 ianuarie

-ora 19.00: Finala mică: Grupul Şcolar „Grigore Moisil” – Colegiul Tehnic Energetic

-ora 20.00: Meci demonstrativ între selecţionatele de la „RealSport” Deva

-ora 21.00: Finala mare: CNS „Cetate” Deva – Colegiul Tehnic „Transilvania”.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura